PNL B-N, gata să cedeze ,,listei” lui Crin Antonescu

De teamă să nu-şi piardă liderul naţional, liberalii bistriţeni ar putea accepta condiţiile preşedintelui PNL, deşi nu sunt de acord cu ele.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a lansat, moţiunea intitulată ,,PNL – Prin noi înşine, acum”, pe baza căreia intenţionează să candideze pentru un nou mandat în fruntea liberalilor, la Congresul din 5-7 martie.

El şi-a condiţionat, însă, candidatura de acceptarea de către colegii de partid a unor modificări de statut, care ar urma să-i confere puteri sporite. Liberalii bistriţeni nu agreează pretenţiile lui Antonescu, dar ar putea să le accepte.

Cel mai aprins subiect de dispută în PNL a devenit pretenţia lui Antonescu de a impune votul preşedintelui împreună cu lista proprie de vicepreşedinţi. Liderul liberal mai doreşte şi alte modificări la statutul partidului, care ar urma să-i confere puteri sporite. Astfel, secretarul general, funcţie-cheie în orice partid, ar urma să fie numit şi revocat din funcţie de Biroul Politic Central, la propunerea preşedintelui.

De asemenea, toţi secretarii adjuncţi, executivi sau zonali ar urma să fie numiţi sau revocaţi din funcţie direct de către preşedinte, la propunerea secretarului general.

Preşedintele interimar PNL B-N, deputatul Ioan Ţintean, a spus, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că liberalii bistriţeni militează pentru votul uninominal, dar e posibil să ,,cedeze” în faţa listei lui Crin Antonescu, dacă se va pune problema tranşant.

,,După părerea mea, nu cred că preşedintele PNL, Crin Antonescu, va avea o problemă în a-şi atinge dezideratul, şi anume acela, de a-şi alcătui o echipă, iar conducerea partidului să fie aleasă pe baza unei moţiuni pe listă”, a spus deputatul PNL Ioan Ţintean.

El a adăugat că membrii Delegaţiei Permanente Teritoriale au votat, în unanimitate, pentru păstrarea votului uninominal la Congres, dar decizia finală aparţine Delegaţiei Permanente Naţionale.

,,Nu trebuie blocată şansa niciunui liberal de a participa la competiţie. Doctrina liberală este în compatibilitate deplină cu dreptul individului de a candida. Cu vot pe listă închisă riscăm să pierdem lideri importanţi ai partidului şi nu ne permitem asta. Asta nu înseamnă că liderul PNL Crin Antonescu nu se bucură de sprijinul meu, ne desparte doar acest capitol. Este liderul cu cea mai mare popularitate în PNL, iar moţiunea îi va trece de Delegaţia Permanentă”, a conchis deputatul PNL Ioan Ţintean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5