Liderul PC Daniel Constantin nu crede într-un guvern de tehnocraţi

Daniel Constantin a respins, vineri, la Bistriţa, ideea unui guvern de tehnocraţi. În opinia liderului PC, deciziile executive trebuie asumate politic.

,,Eu nu cred că trebuie să avem un guvern de tehnocraţi, eu cred că trebuie să avem un guvern care să-şi asume componenta politică. Dacă se va face o schimbare de guvern, fie că este un guvern de uniune naţională, fie că vorbim de un guvern format din PDL, UNPR ş.a.m.d., eu cred că trebuie totuşi condus de specialişti, dar să aibă şi acea componentă asumată. Sunt specialişti în toate partidele politice, important este să nu mai răspundem unor interese personale, unei clientele politice şi să punem acei oameni să guverneze cu adevărat România. Acest lucru nu trebuie să se întâmple doar la nivelul guvernului, trebuie să se întâmple şi la nivelul unităţilor descentralizate, pentru că avem 3- 4 directori pe post, ba mai mult avem 3-4 secretari de stat în toate ministerele, ceea ce nu înseamnă reducere de cheltuieli, aşa cum vrea preşedintele”, a precizat Daniel Constantin.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a susţinut că premierul Emil Boc are datoria fie să demisioneze, fie să determine Guvernul să demisioneze, fie să găsească o soluţie pentru ieşirea României din faliment. Liderul conservator a menţionat că Guvernul s-a descalificat inclusiv în faţa FMI, care a realizat că nu are un partener credibil în Guvernul Emil Boc.

,,Premierul Emil Boc şi guvernul acestuia ar trebui să-şi asume faptul că la începutul anului aveam făcută o prognoză de către FMI, vorbeam de o creştere economică de 1,3 %, deci lucrurile stăteau într-un fel, şi se constată, acum, în luna mai, că vorbim de o creştere cu minus, aşa cum le place lor să spună, o creştere negativă de 0,5 %, acest lucru neînsemnând altceva decât eşecul actualei guvernări în prima parte a anului 2010”, a conchis Daniel Constantin.

Comentarii

15/05/10 08:51
Vizitator

de 20 de ani politicieni nu fac nimic, avem nevoie de oameni care se pricep la agricultura la constructi la ce avem nevoie nu de politiceni corupti si murdari pe toate partile. Romania e un pacient care trebuie operat. Cine ati vrea sa o faca ? Un MEDIC sau un politician ? Ce reduceri s-ar face la buget daca maine ar inceta sa mai existe toate partidele ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5