Majorarea de taxe şi impozite, inclusiv a TVA şi a cotei unice, alternativă luată în calcul de Guvern

Guvernul analizează posibilitatea adoptării unui nou plan de măsuri pentru menţinerea deficitului bugetar în limita ţintei de 6,8% din PIB convenită cu FMI, axat în principal pe majorări de taxe şi impozite, inclusiv a TVA şi cotei unice de impozitare, susţin surse guvernamentale citate de Mediafax.

,,Planul B al Guvernului, în cazul respingerii de către Curtea Constituţională a legilor asumate, este orientat în principal pe creşteri de taxe şi impozite, inclusiv a cotei unice şi a TVA. Au fost efectuate simulări privind o creştere diferenţiată a impozitelor, dar rezultatul a indicat că banii colectaţi sunt insuficienţi”, au arătat sursele participante la discuţia de vineri a liderilor PDL cu premierul Emil Boc.

Liderii PDL s-au deplasat, vineri, la Guvern pentru o discuţie cu premierul Emil Boc, după ce Curtea Constituţională a decis, cu majoritate de voturi, că sunt neconstituţionale unele măsuri de austeritate din legile pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5