Liviu Rusu: „Nu putem glumi cu Dumnezeu”

Preşedintele Consiliului judeţean, Liviu Rusu, continuă să susţină cu îndârjire proiectul Crucii de la Piatra- Fântânele. Acum este şi mai motivat…Proiectul Crucii este susţinut de Înalt Preasfinţitul Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. Înalt Preasfinţia Sa a trimis o scrisoare Consiliului Judeţean, în acest sens.

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Vadului, Feleacului şi Clujului susţine ridicarea acestui monument, însă în adresă nu se precizează daca Mitropolia va contribui cu bani în acest sens, având în vedere că mai sunt necesari 4,5 miliarde lei până la edificarea crucii.

„Edificarea acestui monument este nu doar un efort financiar, ci şi o datorie de conştiinţă a noastră, a tuturor”, se arată în scrisoarea semnată de ÎPS Bartolomeu Anania.

Liviu Rusu susţine că acest monument este absolut necesar pentru judeţ. A comparat ridicarea monumentului cu incendiul Bisericii Evanghelice, spunând că în cazul bisericii s-au găsit soluţii pentru acoperirea cheltuielilor, de ce nu s-ar găsi bani şi pentru Crucea de la Piatra- Fântânele, luând în considerare faptul că majoritatea bistriţenilor sunt ortodocşi.

,,Cu credinţa si cu Dumnezeu nu putem glumi. Daca s-au alocat bani de la buget şi s-a făcut un teledon pentru o biserică, de ce să nu se facă acelaşi lucru şi pentru un alt cult, pentru a nu se face diferenţieri” s-a întrebat retoric preşedintele CJ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5