Locuitorii comunei Budești şi-au luat rămas bun de la fostul viceprimar

Numeroși locuitori ai satelor Țăgșor, Budești, Țagu și Budești-Fânațe, dar și alți cunoscuți și prieteni, alături de familie, și-au luat rămas bun de la cel care a fost locuitor al satului Țăgșor, consilier al Consiliul local Budești timp de 3 legislaturi și viceprimar al comunei Budești timp de 8 ani, domnul AUGUSTIN RUS. Preoții din cele 4 sate ale comunei au oficiat slujba de înmormântare, au adresat rugăciuni bunului Dumnezeu ca să-i ierte adormitului în Domnul păcatele lumești făcute cu voie sau fără de voie, au reliefat, mai ales preotul din Țăgșor, aportul pe care acesta l-a adus la buna gospodărire a bisericii în calitate de prim-curator, la edificarea casei parohiale, la rezolvarea problemelor cu care se confrunta parohia.
Au spus cuvinte frumoase și potrivite momentului, domnul Vasile Puica, vicepreședinte al Consiliului Județean și domnul Vasile Codrea, primarul comunei Budești, cuvinte prin care au scos în evidență contribuția sa la implementarea unor proiecte prin care s-a schimbat în bine viața locuitorilor comunei, capacitatea și disponibilitatea sa de a lucra cu oamenii cu care venea în contact, străduința de a fi mereu acolo unde trebuiau rezolvate diferite situații. În calitate de consilier s-a remarcat prin faptul că în ședințe își expunea clar și deschis părerea bazată pe cunoaștere și analiză profundă a problemelor cu care se confrunta comunitatea, propunând soluții potrivite. A fost un exemplu de echilibru în tot ceea ce făcea, începând cu familia, cu gospodăria, cu colegii din primărie, cu superiorii cu care venea în contact, de bună colaborare cu primarul comunei căruia i-a câștigat încrederea și respectul.
După ce și-a petrecut peste un sfert de secol în Bistrița, s-a întors în satul natal - Țăgșor- sfidându-l parcă pe scriitorul Marin Preda ce prevedea o „imposibilă întoarcere”, și-a organizat împreună cu soția Ana o frumoasă gospodărie unde își aștepta cu plăcere copiii și nepoții alături de care petrecea clipe frumoase. Dar cum omul este „trecător prin astă lume”, la nici 73 de ani și-a încheiat viața pământească trecând „dincolo”, în veșnicie.
Este pentru prima dată în viață când întâlnesc un semen cu același nume ca al meu, numai că de acum încolo n-o să ne mai întâlnim prin zonă o vreme, sper totuși să ne mai vedem, poate … „pe Cassiopeea”, deși am o undă de îndoială, deoarece „ pe lumea cealaltă/ nu ști nime ce ne-așteaptă”.

Prof. Augustin Rus

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5