Primarul Vasile Codrea, paradă impresionantă la Budeşti, de Ziua Naţională

UNITATE ȘI CREDINȚĂ este deviza sub care s-au desfășurat manifestările din Comuna Budești dedicate Zilei Naționale a României și a 97 de ani de la Unirea cea Mare prin care românii trăitori în provinciile istorice au reușit pentru prima dată să se unească într-un singur stat ce se va numi ROMÂNIA MARE.
Din inițiativa primarului comunei, domnul Codrea Vasile, s-a format un comitet de inițiativă compus din preoții parohiilor din satele Budești, Budești – Fânațe, Țagu și Țăgșor, a directorului Șc. Gimnaziale din Budești, a viceprimarului, a Poliției locale, stabilindu-se atribuții pentru fiecare membru. Așa a fost posibil ca în ziua de 1 Dec. să se adune elevii școlilor din satele comunei, credincioșii din parohiile existente în comună, toți cei care au dorit, indiferent de vârstă sau credință să participe la o manifestare prin care se urmărea comemorarea unui dublu eveniment, aniversarea a 97 de ani de la Unirea cea Mare și a Zilei Naționale a României. Conform programului stabilit, la ora 12 s-au adunat în curtea Sc. Gimnaziale din Budești locuitorii satelor din Budești-Fânațe, Țagu și Țăgșor iar apoi cu drapele tricolore și pancarte cu deviza „Unitate și credință” s-au deplasat într-o ordine perfectă la Căminul cultural unde erau adunați alți locuitori din satele comunei.
Programul stabilit prevedea intonarea Imnului Național al României, cuvântul profesorului de istorie al Șc. Gimnaziale referitor la însemnătatea Zilei de 1 Decembrie, un scurt montaj literar muzical prezentat de elevii clasei a IV-a sub îndrumarea înv. Hangea Alina, a elevilor ciclului gimnazial sub îndrumarea înv. Rus Olimpia și a prof. Hedeș Irina, a deplasării organizate la Monumentul Eroilor din parcul comunal unde se va săvârși o rugăciune, a depunerii coroanelor de flori din partea Primăriei, a Consiliului Local, a Bisericilor, a Școlii, a Poliției locale, a încingerii unei Hore a Unirii în jurul monumentului urmată de servirea unei porții de fasole la ceaun pregătită de angajatele Primăriei . Deoarece timpul a devenit foarte nefavorabil, participanții s-au adunat din nou la Căminul cultural din Budești unde pe un fond muzical asigurat de către D J Biriș și a unui climat cald grație domnului Hedeș Ioan, omul ce stă în umbră la majoritatea manifestărilor, s-au putut petrece momente plăcute pe care sperăm să le repetăm tot mai des, ca un preludiu la marea manifestare ce o să marcheze aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire .
Prof. Rus Augustin, Șc. Gimnazială Budești,

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5