„Ceea ce faci pentru tine, piere odată cu tine, / Ceea ce faci pentru alții, aceea rămâne”

În comuna Budești multe s-au realizat de când primar este Vasile Codrea

Prof. Rus Augustin

   Cugetarea aceasta cuprinde în ea mult adevăr, sesizabil parcă mai bine, acum, în campania electorală, când, în toate localitățile județului, edilii își prezintă realizările iar candidații proiectele cu care încearcă să convingă alegătorii să-i voteze.

   Nu face excepție de la această situație nici comuna Budești, unde multe s-au realizat de când primar este domnul  Vasile  Codrea. Despre nerealizări ori greșeli vorbește cu emfază „opoziția”, poate că acesta e rostul ei, așa e în democrație.

   Proiectele derulate, ori aflate în derulare sunt multe.  Câteva  exemple   ...

  1. Un vast program de împăduriri pe terenuri degradate situate pe pășuni, desfășurat timp de peste 20 de ani în colaborare cu asociații (Tășuleasa, Lyons), sponsorizat uneori de bănci (Banca Transilvania, B.C.R.), cu participarea localnicilor, a instituțiilor din comună, a avut ca rezultat plantarea pe aprox. 150 de ha a unor puieți de salcâm, frasin, paltin, ulm, stejar, cu cele mai bune rezultate pentru salcâm, arbore căruia îi priiește solul și clima, dezvoltându-se foarte bine și destul de repede. La ultima acțiune de împădurire desfășurată în satul Țăgșor, primarul Vasile Codrea le spunea participanților   ...   „Luați aminte că plantațiile făcute sunt mai puțin ale voastre, sunt mai mult ale urmașilor voștri și ale urmașilor urmașilor voștri, care dacă vor mai trece pe   ...   la Râpă, pe Oaida, pe la Groapa lui Chifa, pa la Fața Malului, pe la Piatra, pe la Fundătura, pe la Coasta Budeștiului, pe la Livadă, pe la Fața Școlii etc.” vor da peste „petice de pădure” ce vor influența microclimatul local, vor oferi adăpost și hrană faunei specifice.
  2. Terenuri de sport împrejmuite și cu covor sintetic au fost amenajate în satele Budești și Țagu unde există unități de învățământ, și unde elevii sub îndrumarea profesorului Buta  Dan  Vasile își pot desfășura orele de educație fizică și sport. Amenajările acestea dau posibilitatea practicării mișcării într-un spațiu corespunzător și dotat, a deprinderii regulilor jocului de fotbal, handbal, volei, baschet, etc. ,cultivarea unor înclinații care pot duce la performanță.
  3. Respectul și amintirea eroilor din satele comunei s-a realizat prin îngrijirea monumentelor existente în satele Budești, Țagu și Țăgșor și edificarea unui asemenea monument în satul Budești-Fânațe. La 1 Decembrie, la toate monumentele și la Ziua Eroilor, prin grija primarului Vasile Codrea, se depun coroane și jerbe de flori, se păstrează momente de reculegere, se oficiază slujbe religioase, dovedindu-se că   ...   „Eroii nu ne părăsesc nicicând / Li se aud profund prin secoli pașii / Noi trecem toți, dar ei rămân / Mereu contemporani cu toți urmașii ”.

   Prin  câteva poze se confirmă cele menționate.

   Credința și sprijinul acordat unităților de cult existente în satele comunei Budești de către primarul Vasile Codrea, dovedesc un adevăr exprimat simplu   ...   „Când Dumnezeu te are drag /  Și te ia în paza milei sale / Ca arme de-a lupta înainte / Nu-ți dă nici bâta, nici ciomag /  Își dă pricepere și minte”.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5