Lorand Toth (USR BN): Aștept toleranța zero a domnului președinte Iohannis față de plagiat!

Preşedintele USR Bistriţa-Năsăud, Lorand Toth, condiseră că preşedintele României, Kalus Iohannis ar trebui să ia măsuri urgente faţă de situaţia în care se află premierul Nicolae Ciucă.
"Aștept toleranța zero a domnului președinte Iohannis față de plagiat, deși ne-a demonstrat în ultima vreme că noțiunea de "dublul standard" este ceva normal pentru el.
Oricum domnul prim-ministru Ciucă este un afront și o jignire pentru cei care se încăpățânează să facă doctorate pe bune în această țară. Vechea clasă politică nu se dezminte și, ori cât de mult ar mima reforma, tot la vechile metehne se întoarce", scrie liderul judeţean al USR BN, pe pagina sa de facebook.
***
Într-o anchetă publicată de pressone.ro se susţine că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138.
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a solicitat analizarea lucrării sale de doctorat, susţinută în 2003, intitulată "Dimensiunea angajării armatei României în operaţiuni întrunite multinaţionale", de către Comisia de etică a Universităţii Naţionale de Apărare (UNAp), instituţia organizatoare de studii de doctorat în care s-a susţinut teza.

Comentarii

20/01/22 15:47
Toni

Dupa unele, opinii in urma acuzatiilor de plagiat in teza sa de doctorat, premierul Ciucă nu mai are decât o singură variantă onorabilă: demisia asa cum el insusi i-a cerut-o acum o lună lui Florin Roman care măcar nu a plagiat un doctorat.
Orice zi în care dl. Ciucă rămâne în fruntea executivului ne face de rușine în rândul țărilor civilizate. Acolo unde frauda și impostura academică te descalifică. Jurnalistul Liviu Alexa a fost si mai transant afirmand ca opinia publică şi presa nu vor accepta dubla măsură: “Unii vor spune că o eventuală demisie a sa, pe care eu o cred foarte probabilă datorită presiunii media şi a opiniei publice, ar putea crea o criză politică fără precedent. Păi, mai criză şi mai fără precedent ca perioada octombrie-noiembrie 2021, nu cred că ar mai putea să fie.
Ce criză politică să fie, când lucrurile sunt simple? Coaliţia a stabilit o „rotativă”, PNL a lua primul chibrit, s-a ars cu Ciucă, se retrage „mumos” şi vine PSD la guvernare”, mai spune Liviu Alexa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5