Loredana şi Horia Brenciu au făcut senzaţie la Târgul Mare. Primarul a acordat cea mai înaltă distincție a municipiului. Cel mai mare foc de artificii a luminat cerul Bistriţei

Târgul Mare al Bistriței a adus în centrul oraşului mii de oameni. Randi a adus în faţa publicului piese precum ”Ochii ăia verzi”, ”De ce dansezi așa”, ”Visător”, ”Până vara viitoare”, ”Dansăm”, ”Spune tu”,”Puteri asupra mea”.
Mereu tonic, Horia Brenciu, împreună cu HB Orchestra, a făcut show cu piese precum “Septembrie”, “Luni”, “Noapte de Crăciun”, “Lucruri simple”, “La-la-la-la”, “Fac ce-mi spune inima”, “La radio”. La folclor ne-am bucurat la scenă artiştii de la Ansamblul ”Dor Românesc”, Daciana şi Suzana Vlad, Costel Popa.
Tot pe pietonal a fost un concert simfonic extraordinar cu tenorul bistriţean Ovidiu Daniel Purcel, şi invitaţii lui: soprana Noemi Vereș și mezzosoprana Liza Kadelnik, acompaniați de Noua Orchestră Transilvană, dirijor Pierre Migard (Franța). În deschidere au cântat corurile „Les enfants de l’Espoir” din Besançon şi al Liceului „Tudor Jarda”.
În acest cadru, primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a acordat primarului din Besançon, Jean Louis Fousseret, Insigna de Aur, cea mai înaltă distincție a municipiului.
” Pentru că a sprijinit și a încurajat înfrățirea cu Besançon, pentru că a dat exemplul personal de ceea ce înseamnă o relație de înfrățire, pentru lucrurile bune și interesante pe care le-am învățat, acordăm cea mai înaltă distincție a municipiului Bistrița, Insigna de Aur, domnului primar al orașului Besançon, Jean Louis Fousseret”, a declarat Ovidiu Crețu.
La Viişoara au cântat Andrei Romanică, Tudorica Brumă, Floarea Pop Ursa, Marian Stelea, Ansamblurile folclorice ”Doina Someșană” Sîngeorz-Băi, ”Cânt și joc de Peștișani” Gorj, ”Dorul Dorului” Reșița, Dorina Oprea, Sava Negrean Brudașcu. Târgul Mare al Bistriței s-a încheiat, pe pietonalul Liviu Rebreanu, cu un concert cu Laurențiu Duță, Mihai Budeanu și Viorel Șipoș, de la 3 Sud Est. Au fredonat împreună cu artiştii mii de bistriţeni piesele „De ziua ta”, „Amintirile“,”Cine ești?”, ”Am dat tot”, Emoții”.
Loredana, vedeta de top a românilor, alături de trupa Agurida, a făcut un show de neuitat. De la “Extravaganza”, “Le-le”, “Zig-Zag”, “Apa”, la piesele din folclor şi muzica lăutărească, Loredana a entuziasmat publicul.
Pe şlagărul ”Bună seara iubito” a început jocul de lasere pe clădirile din vechiul burg, iar apoi cel mai mare foc de artificii a pus în valoare Biserica Evanghelică.
Pe scana din Viişoara ne-am întâlnit cu Cristi Ţăran, Gheorghe Turda şi Ionela Bran.
”La mulți ani Bistrița! La mulți ani județului Bistrița-Năsăud și oamenilor minunați care locuiesc aici! Loredana a încheiat Târgul Mare al Bistriței într-o atmosferă de zile mari. Bistrițenii sunt un public minunat, care în ultimele 9 zile au dat viața spectacolelor pe cele 3 scene pe care s-a desfășurat Târgul Mare al Bistriței: pietonalul Liviu Rebreanu, Schulerwald și Heidenfeld! Felicitări bistrițeni dragi, felicitări oameni harnici care știți foarte bine și să vă distrați de sărbătoarea orașului și județului nostru! Final pe măsura Târgului Mare al Bistriței organizat în premieră de Primăria Municipiului Bistrița și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud! În cele nouă zile au urcat pe scenă unele dintre cele mai mari nume ale muzicii și dansului din România, dar succesul Târgului Mare al Bistriței l-au dat miile de spectatori care au cântat, dansat și trăit la intensitate maximă aceste zile! Bistrița, județul Bistrița-Năsăud vă iubește!”, a declarat președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.
Au fost 9 zile de sărbătoare, cu sute de artişti şi peste 100 de evenimente. Organizatorii merită felicitări, iar echipa condusă de dr. Dorel Cosma, de la Palatul Culturii, care s-a ocupat de toate detaliile aprecierea noastră. Zi de zi au fost la scenă şi au asigurat frumuseţea actelor culturale. La Mulţi Ani, Bistriţa !
https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/posts/1494711897249019

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5