Lucrări ample de canalizare şi asfaltare, la Prundu Bârgăului

Extinderea rețelei de apă și a celei de apă uzată menajeră, o investiţie de aproximativ 5,45 milioane lei (1,15 milioane euro) este aproape de finalizare. Potrivit primarului Doru Crişan, în urma implementării  acestui proiect finanţat prin fonduri europene, se poate spune că Prundu Bârgăului va avea apă şi canalizare. 

În prezent, se lucrează la un alt proiect,  reţeaua de canalizare de pe str. Costişei, printr-un parteneriat între autorităţile locale şi compania Aquabis.

“Pentru că toți cetățenii comunei trebuie să beneficieze de infrastructură pentru utilități, cu eforturi mari, se implementează în această perioadă rețeaua de canalizare pe strada Costișei (Coșoteni). Dată fiind adâncimea la care trebuie montată conducta de canalizare și a lățimii mici a străzii, lucrările par să se desfășoare lent, însă, la final, cetățenii din zonă vor beneficia de condiții de trai mai civilizate. Ne cerem scuze pe această cale pentru disconfortul creat!”, a transmis primarul Doru Crişan.

 De asemenea, sunt lucrări ample şi de modernizare a străzilor de interes local. “Tot ce înseamnă străzi principale sunt asfaltate la Prundu Bârgăului. Avem 15 străzi la care se lucrează. Se pune asfalt, pe o parte din ele este pus primul strat de asfalt. Lucrăm destul de greu cu firmele pentru că au multe lucrări. Sper ca până la sfârşitul anului să putem pune şi al doilea covor asfaltic.  Mai avem un proiect de asfaltare pentru 6 străzi  la care vor începe săptămâna viitoare lucrările”, a declarat primarul Doru Crişan.

Asfaltarea integrală a comunei  se va face printr-un al treilea proiect, pentru care se caută oportunităţi de finanţare, studiile de fezabilitate fiind făcute.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5