Lucrările de semaforizare la trecerile de nivel cu calea ferată de la Livezile şi Susenii Bârgăului ar urma să se încheie în acest an

Inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, comisar şef Mihai Lupşa, a declarat în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural că lucrările de modernizare a celor trei treceri de nivel cu calea ferată care se intersectează cu DN 17, pe Valea Bârgăului, ar urma să se încheie în 2022.
De altfel, primarul comunei Livezile, Traian Simionca, a menţionat că a avut o întâlnire pe teren cu reprezentanţii celor de la Drumuri Naţionale şi CFR. „S-a lucrat la aceste investiţii, a fost adusă reţeaua de la Bistriţa, la Susenii Bârgăului. Am predat amplasamentul pentru echipamente, au fost aduse materiale. Ni s-a spus că în octombrie vor debuta lucrările la trecerile de nivel, astfel că ne gândim la variante alternative, pentru a nu bloca şi mai tare circulaţia celor care tranzitează comuna”, ne-a declarat primarul Simionca.
Lângă Piaţa auto din Liveyile, la trecerea la nivel de la km 70+906, între staţiile Bistriţa Nord - Susenii Bârgăului, valoarea contractului este de 4,243,490 lei. Potrivit site-ului CFR, antreprenor este asocierea S.C. San Electroterm Grup SRL Constanţa & SC GDO MOV Impex SRL Baia Mare. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în 28.07.2022. La trecerea de nivel cu calea ferată de la km 68+07, de la ieşirea din comuna Livezile, execuţia aparţine aceleiaţi asocieri de firme, valoarea contracului fiind de 3,909,208 lei.
Nu în ultimul rând, la trecerea la nivel cu calea ferată 50+831, de la Susenii Bârgăului, execuţia a fost adjudecată de SC Construcţii Feroviare Mureş SA, valoarea proiectului fiind de 2,666,909 lei. Ordinul de începere pentru execuţia lucrărilor a fost dat în 11.08.2022.

Comentarii

04/10/22 10:32
Gica

Ma, daca eram pe vremea " mitraliatului "... lucrarea era executata in 3-4 zile ! Da ce dr.acu-i faceti mai , ce-i atat de comlicat ? Maaa... in tzara asta daca vrei sa faci ceva, trebuie facut ilegal si bun facut ramane, maiales, daca-i utilitate publica , ca daca vrei legal... atatea aprobari trebuie , de la atatea organe si organisme, de mori si u mai apuci sa faci ceea ce ti-ai propus ... si cand te apuci sa faci... constati ca nu mai ai cu cine, ca toti au plecat sa munceasca in M(area)UE ... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5