Maestrul Ştefan Cigu în juriu la Festivalul „Maria Tănase”. Vezi ce surprize ne pregăteşte „Dor Românesc”

Concurenţi din 18 judeţe, printre care trei din Bistriţa-Năsăud, sunt prezenţi la Festivalul-concurs „Maria Tănase”, care se derulează în aceste zile la Craiova. Juriul festivalului este format din reputaţi oameni de specialitate, amintind aici pe acad. Sabina Ispas, dr. Doina Işfănoiu, ambele de la Muzeul Satului, dr. Roxana Gibescu, dr. Violeta Ianculescu, Elise Stan şi Gheorghiţa Nicolae de la TVR, Ileana Vieru de la Radio România sau Dorin Grama de la Favorit TV. Este deja o tradiţie ca în juriu să se afle şi maestrul Ştefan Cigu de la Orchestra profesionistă „Dor Românesc”, unul dintre cei mai reputaţi dirijori ai ţării. De asemenea, artista Matilda Pascal Cojocăriţa va urca pe scenă cu un moment special dedicat memoriei Mariei Tănase, în concert fiind prezenţi şi Gheorghe Roşoga, Maria Ciobanu, Veta Biriş ş.a.
Pe 14 octombrie, Orchestra profesionistă „Dor Românesc” se va afla pe scena Festivalului Ansamblurilor Profesioniste din ţară, la Timişoara, cu un moment special de nuntă. Pe 19 octombrie, orchestra va fi împreună cu soliştii premiaţi la Festivalul de romanţe „Crizantema de Aur” 2015. Cu siguranţă decizia ca orchestra Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud să acompanieze vedetele prezente în festival, cu lucrări premiate de-a lungul anilor, reconfirmă încă o dată locul pe care în momentul de faţă îl are „Dor Românesc” la nivel de ţară. Maestrul Ştefan Cigu, împreună cu colegii, vor acompania atât concurenţii, cât şi vedetele prezente în recital, pe agendă fiind aproximativ 100 de piese.
Între 17-19 noiembrie, „Dor Românesc” se va afla acasă, pe scena Festivalului Naţional „Pană de păun”.

Comentarii

02/10/15 12:58
Mari

Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5