Magia Crăciunului, festival-concurs de colinde la Petru Rareș. Sportivul Gabriel Feher, distins cu titlul de Cetățean de Onoare al comunei

Prima ediție a Festivalului -concurs de colinde „Magia Crăciunului – Ion Pop Reteganul”, organizat de Primăria Petru Rareș în colaborare cu Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” din Reteag, a avut un real succes, apreciază deputatul Diana Morar, prezentă la eveniment alături de subprefectul Ioan Zăgrean.
"Vocile a sute de copii au adunat spectatori din vecinătatea comunei și au umplut sala căminului cultural din Bața. Mă bucur să fiu prezentă la evenimente de acest fel, unde scopul principal este păstrarea tradițiilor și obiceiurilor de iarnă din zonele rurale ale județului nostru. Pentru ediția viitoare, voi pregăti împreună cu dl primar Ropan Ionel o surpriză pentru colindători și voi avea plăcerea de a mă implica în organizarea acestui eveniment cultural", a transmis deputatul liberal Diana Morar.
Într-o atmosfera de sărbatoare cetele de colindatori au încantat asistența și gazdele care i-au primit - familia Rus Axente si Ioana- cu frumoase colinde românești.
Un juriu format din specialiști a apreciat evoluția colindătorilor și a acordat următoarele premii:
La ciclul primar:
- locul I - Mlădite Agrieșene
- locul II - Zestrea - Spermezeu
- locul III - Școala Gimnazială Ion Pop Reteganul Petru Rareș
 
 
- mențiune - Mlădite Negrileștene
La ciclul gimnazial:
- locul I - Școala Gimnazială Spermezeu
- locul II - Școala Gimnazială Ion Pop Reteganul Petru Rareș
- locul III - Nestemate Țibleșene
- mentiune - Vestitorii Nașterii Domnului
- Măruț Mărgăritar
Premiile au fost acordate de sponsorii evenimentului: SC Roxana SRL, Magazinele Florex, SC Plast-Iris SRL, Parohia Ortodoxă Reteag și Parohia Ortodoxă Bața.
În pauza concursului, publicul a primit colindele oferite din toata inima de către invitații speciali - surorile Rodilă, Larisa Maria Iacob și grupul Glanetașul din Agrieș.
În aceasta admosferă de sărbătoare , domnul Feher Gabriel - fiu al comunei și satului Bața - a primit din partea Primăriei și Consiliului Local al Comunei Petru Rareș, titlul de Cetățean de Onoare al comunei Petru Rareș pentru merite deosebite în promovarea sportului românesc.
"Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment deosebit și au oferit spectatorilor prezenți în număr foarte mare o adevarată seară magică, făcându-ne să simțim în sufletele noastre - Magia Crăciunului", au transmis autoritățile locale.
 
 
 
 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5