Mai multe sfaturi pentru a-ți amenaja terasa – Cum îți decorezi terasa casei?

Chiar și acasă te poți simți ca în vacanță.Dacă locuiești la casă și ai o terasă, cu siguranță petreci multe momente de relaxare în acest loc, în aer liber. Poziționarea teresei contează, aceasta poate reprezenta un spațiu de locuit suplimentar, care îți poate îmbogăți calitatea vieții. Ce poate fi mai plăcut decât să savurezi o cafea dimineața pe terasa ta, la aer curat?

Orientarea terasei este determinată de locația casei, de modul cum a fost proiectată și construită aceasta. Iată câteva aspecte importante cu privire la terasă:

  • Dacă este orientată spre nord s-ar putea să nu ai o terasă însorită și acest lucru să nu-ți placă. Această variantă nu îți oferă posibilitatea de a te bucura pe deplin de soare în niciun moment al zilei. În plus vei avea parte de multă umbră și chiar de umezeală.
  • Dacă terasa este orientată spre sud te poți bucura de soare dimineața, ceea ce este extraodinar. Dacă temperatura este confortabilă și soarele plăcut, este o adevărată plăcere să te relaxezi pe terasă. Dacă ai prea mult soare poți realiza o lucrare de amenajare, pentru acoperirea parțială a terasei. Acest lucru este bun, mai ales că și plantele în ghivece, pe care le ții pe terasă, pot suferi din cauza luminii excesive a soarelui.
  • Orientarea terasei spre est îți oferă avantajul de a avea căldură mare la amiază. În plus peretele casei va face umbră, iar plantele poziționate lângă acesta vor crește frumos, se vor simți confortabil. Desigurdimineața te vei bucura de soare, de clădura sa plăcută, nu foarte mare.
  • În ceea ce privește orientarea terasei spre vest am putea spune că vei avea parte de căldură, de soare până după-amiaza târziu. Zilnic vei putea admira și răsăritul și apusul de soare.  Această variantă este ideală pentru cei care petrec mult timp în aer liber, pe terasă.