Maia Morgenstern şi Costel Busuioc, solidari cu bistriţenii în refacerea simbolului oraşului

Ieri, premergător concertului umanitar organizat de Fundaţia Umanitară Doris, jurnaliştii s-au întâlnit cu protagoniştii show-ului de aseară. Primul care a explicat de ce este alături de bistriţeni în reconstrucţia turnului Bisericii Evanghelice a fost actorul Ion Haiduc, care emoţionat le-a declarat ziariştilor că tatăl lui a fost şef de gară la Bistriţa, este înmormântat aici, şi în memoria lui a venit cu drag pentru a pune, prin talentul lui, umărul la refacerea simbolulul Bistriţei. “E limpede de ce ne aflăm aici, nenorocirile şi necazurile se abat asupra noastră până la a şaptea generaţie. Ce păcat însă că trebuie să ne întâlnim în această minunată companie pentru un motiv aşa de trist. La repetiţii lumea ne aplauda, ne filma se bucura că am venit să îi încântăm. Oare era nevoie de o asemenea calamitate să ne căutăm unii pe alţii?

Preţul sacrificiului e mult prea mare”, a afirmat actriţa Maia Morgenstern. “Îmi pare rău că a trebuit să vin la Bistriţa în această postură, însă am răspuns cu drag doamnei preotese”, este declaraţia lui Costel Busuioc, revelaţia românilor, care deşi este în concediu şi a refuzat alte şapte spectacole, nu a putut să nu fie alături de marile nume ale scenei româneşti în refacerea bisericii, pentru că este creştin. “o iniţiativă rară, de a reface ceea ce s-a distrus”, a fost declaraţia sopranei Daniela Vlădescu, în timp ce tenorul Anton Zidaru şi-a dorit să reuşească împreună cu colegii să încălzească sufletele spectatorilor.

Aseară, Pietonalul “Liviu Rebreanu”, a fost începând cu ora 20, gazda unui spectacol de înaltă ţinută artistică dedicat strângerii de fonduri necesare reconstrucţiei turnului Bisericii Evanghelice. La iniţiativa consilierului judeţean Doris Moldovan au fost invitate nume importante ale scenei româneşti: actorii Maia Morgenstern şi Ioan Haiduc, Costel Busuioc, Cvartetul Passion, soprana Daniela Vlădescu, tenorul Anton Vidaru, mezzo-soprana Alexandra Hordovan, tenorul Ştefan Pop, soprana Cristina Stăuceanu, baritonul Horaţiu Ruşti şi pianistul Cristian Lepădatu. Suma adunată la concert va fi făcută publică şi va intra în contul Bisericii Evanghelice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5