Pavarotti din Carpaţi… (fără filtru)!
-
View the full image
Costel Busuioc
-
View the full image
Maia Morgenstern
Introducere :
Desfăşurat pe pietonal, concertul pentru…bani… de strâns, a adunat mulţi oameni, iubitori ai genului….sau al geniului, Busuioc…cine ştie???
O manifestare inedită, gustată de marele public; puţin cam derutat şi obişnuit cu bâlciuri electorale, cu mici şi bere… ca să iasă la vot…că altfel…
Desfăşurarea acţiunii :
E cam ciudat să vezi un concert de operă, la o doză de bere şi o “sămânţă”…dar …e cultură, ce naiba!!! Şi ei trebe’ să trăiască!!!
Costel Busuioc…ce voce, dom’le, ăsta o să ajungă mare…cântă la fel ca Pavarotti… acum, ce ne mai mândrim, este???
Mai era o femeie acolo, nu ştim de ce nu a cântat, doar a recitat, Maia Morgenstern, o cheamă… a jucat într-un film, de curând, e evreică de-a noastră…dar Busuioc ăsta e buuuuun!…..
Încheiere:
Cultura se vinde din ce în ce mai mult în funcţie de criterii de rentabilitate, eficacitate şi strategii de promovare foarte elaborate. Costel Busuioc, câştigătorul unui concurs de muzică este un exemplu grăitor de amestec între cultură şi kitsh; de interacţiunea socială prin mass-media şi de sensibilizare.
Chipul tenorului fără studii este prezent pe afişe în tandem cu mari artişti, iar televiziunile şi-l doresc în studio, conştienţi de efectul celui “ajuns mare” prin operă. Muzica lui Busuioc este acum a tuturor, nu mai reprezintă un atuu al elitelor, iar dacă este cântată de un om simplu, parcă e şi mai plăcută…
Mass-media ne culturalizează, ne adună laolaltă şi ne egalează în gusturi, ca un tăvălug. Reţeta de succes e simplă.
Costel Busuioc, un om fără şcoală, ajuns în Spania lucrează ca şi constructor. Talentul său impresionează si astfel, ajunge câştigătorul unui concurs intens mediatizat. Apoi, “produsul” Costel Busuioc este atent “traficat” în mass-media culturală…şi autohtonă.
Se oferă spre servire maselor “ahtiate” după operă, impresionate mai ales de povestea zidarului-tenor.
Astfel, s-a realizat o culturalizare prin media (piesele cântate de Costel, devin cunoscute oamenilor); o subjugare a emoţiilor (povestea bietului român) şi o invitaţie la “circul mediatico-cultural”…
Concluzie : … E bun pietonalul ăsta… mai iese lumea… “din televizor” !!!
Citiţi şi:
- Maia Morgenstern şi Costel Busuioc, solidari cu bistriţenii în refacerea simbolului oraşului
- Noaptea îngerilor pe Pietonalul “Liviu Rebreanu”
- Maia Morgenstern şi Costel Busuioc sprijină reconstrucţia turnului Bisericii Evanghelice
- Costel Busuioc, la Marsul Învierii alături de bistriteni
- MAIA MORGENSTERN, la Bistriţa
Comentarii
a trecut un an decand ati scris acest articol ,acum COSTEL BUSUIOC revine la dumneavoastra cu multa incredere cuCONCERTUL DE CRACIUN ,concert ce are colinde originale ,unele compuse de patriotii nostri care au murit in inchisorile comuniste ,au ramas in viata doar doi ddintre ei .sunt si alte colinde cantate clasic alaturi de DIANA TUGUI soprana la opera din CRAIOVA . cat priveste scoala lui COSTEL BUSUIOC doresc sa lamuresc cateva aspecte ;cand a plecat in SPANIA manat de nevoi materiale COSTEL BUSUIOCterminase SCOALA DE ARTA POPULARA SECTIA CANTO DE LA TIMISOARA. din timpul concursului si pana in prezent studiaza cu profesori de la CONSERVATORUL DIN MADRID.datorita talentului sau a primit oferta de angajare la OPERA ZARZUELA DIN MADRID .unde printre multe talente a cantat si LUDOVIC SPIESS. credeti ca PAVAROTTI carenu cunostea notele muzicale cand a urcat prima data pe scena avea mai multa scoala/?ori CARRUSOcare a fost hamal in port? chiar romanul NICOLAE HERLEA afost la inceput un simplu croitor
Adaugă comentariu nou