În şedinţa ordinară de luni,

Majoritatea PSD – PNL va „forţa” alegerea vicepreşedinţilor

Liderul judeţean al Partidului Social Democrat, deputatul Emil Radu Moldovan, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că reprezentanţii formaţiunii în Consiliul Judeţean vor propune introducerea pe ordinea de zi a şedinţei din 6 octombrie şi proiectul de hotărâre privind alegerea celor doi vicepreşedinţi. Preşedintele PSD BN susţine că preşedintele CJ, Liviu Rusu, era obligat să introducă acest proiect şi pe agenda şedinţei ordinare din septembrie, dar pentru că a refuzat acest lucru se va alege cu o plângere penală care va ajunge tot luni la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa. „Sunt curios până unde poate merge preşedintele Consiliului Judeţean cu comportamentul de dictator. (…)

Ei nu vor să lucreze pentru judeţ, vor să conducă Consiliul Judeţean cu Geea şi Turcu”, a adăugat deputatul Moldovan. Afirmaţiile sale au fost susţinute şi de vicepreşedintele PSD, Gheorghe Marinescu, care a menţionat că „judeţul a ajuns bătaia de joc a lui Ioan Oltean şi a lui Liviu Rusu”.

De altfel, consilierul judeţean Gheorghe Marinescu a precizat că prin convocarea unei şedinţe ordinare, PD-L forţează în fapt chiar posibila dizolvare a Consiliului Judeţean. Potrivit Legii 215/2001 privind administraţia publică locală, Consiliul Judeţean se dizolvă de drept dacă nu se întruneşte, timp de două luni consecutiv sau în cazul în care nu a adoptat, în trei şedinţe ordinare consecutive, nicio hotărâre. În acest sfârşit de săptămână, a adăugat Marinescu, consilierii PSD şi PNL urmează să decidă modul în care vor reacţiona la vot, în cazul în care propunerea lor de suplimentare a ordinii de zi nu va fi luată în seamă de către preşedintele Liviu Rusu.

În context, Gheorghe Marinescu a menţionat că proiectele supuse pe ordinea de zi de către executivul CJ nu sunt priorităţi pentru judeţ, mult mai importante fiind, în opinia sa, schimbarea componenţei consiliilor de administraţie ale Aquabis şi LDP, care funcţionează în ilegalitate. Mai mult, vitală este şi aprobarea noilor tarife pentru serviciile de apă şi canalizare aplicate de Aquabis, dar negociate în contractul de împrumut cu BERD.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5