Radu Moldovan: Preşedintele CJ Liviu Rusu s-a comportat ca un grof pe propria moşie

Confruntarea dintre preşedintele PSD B-N, deputatul Radu Moldovan, şi preşedintele CJ Liviu Rusu continuă. Moldovan anunţă încetarea colaborării cu PDL în Consiliu Judeţean, pe care îl acuză de furt din banii publici, iar preşedintelui CJ Liviu Rusu îi impută comportamentul dictatorial.

,,Preşedintele CJ a avut un comportament mizerabil în cadrul şedinţei ordinare din 30 iunie, în care, din nou, s-a comportat ca un grof pe propria moşie, refuzând dreptul legal al consilierilor să iniţieze proiecte de hotărâri. Sunt curios cum poate face Liviu Rusu aprecieri la adresa profesionalismului unor consilieri sau la capacitatea lor de a verifica modul în care se cheltuie banul public. I-aş aduce aminte domnului preşedinte Liviu Rusu, că în perioada scurtă, în care am fost consilier judeţean, el, împreună cu Sabin Ilieşi şi domnul Ioan Andreica au făcut tărăboi, şi noi, consilierii PSD, am fost de acord să înfiinţeze o comisie care să controleze modul în care preşedintele CJ din acea vreme, Gheorghe Marinescu, a organizat licitaţii şi a cheltuit banul public. Noi nu ne-am împotrivit, nici preşedintele Gheorghe Marinescu, nici consilierii judeţeni PSD, şi am creat acea comisie care a verificat ce a avut de verificat. Eu sunt foarte curios, dacă sunt aşa curaţi şi cinstiţi, de ce nu acceptă înfiinţarea unei comisii de verificare, să vedem şi noi, care suntem reprezentanţii unei părţi a cetăţenilor din judeţul Bistriţa-Năsăud, cum se cheltuie banul public, de către cine, în ce mod. Sigur, eu îmi continuu lupta mea cu preşedintele CJ Liviu Rusu, în calitate de cetăţean al acestui judeţ. Nu a respectat legea nici în raport cu mine, nu mi-a furnizat informaţiile pe care trebuia să mi le furnizeze în baza Legii 544, legea informaţiilor publice. Am demarat în continuare o acţiune în instanţă, dar din păcate instanţa a intrat în vacanţă şi mi-a dat termen, 28 septembrie, pe această temă. Îmi voi angaja un avocat care să mă reprezinte în instanţă, şi sper că instanţa îl va obliga pe domnul Liviu Rusu să îmi furnizeze informaţiile pe care eu le-am cerut în baza Legii 544”, a spus deputatul PSD Radu Moldovan.

Liderul social-democraţilor din judeţ a ameninţat, din nou, că dacă preşedintele CJ nu îşi va schimba atitudinea, consilierii judeţeni PSD nu vor mai vota proiectele Consiliului Judeţean.

,,Precizăm că nu ne interesează să blocăm proiecte importante pentru judeţ, dar nu vom mai fi o masă de manevră la maşinăria de tocat bani şi de furat a PDL”, a explicat deputatul PSD.

Radu Moldovan a mai spus că va discuta în acest sens şi cu preşedintele PNL B-N, deputatul Ioan Ţintean, pentru a gândi împreună o strategie de colaborare la nivelul Consiliului Judeţean. Moldovan a atins coarda sensibilă a liberalilor, şi a adus în discuţie şi ,,trădarea” unor consilieri judeţeni PNL (Mihai Bumbu, Luca Peter, Anton Vlad) care în diverse ocazii au votat alături de consilierii PDL.

,,Pentru că nu a mai reuşit să-şi asigure majoritatea cu partea liberală, mai mult democrată, pe care o mai controla, domnul preşedinte Liviu Rusu a retras de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre ce privea numirea reprezentaţilor CJ în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean, unde are alte jocuri, pentru că oamenii aceia, acei consilieri judeţeni PNL i-au spus că nu mai pot vota, pentru că partidul le-a cerut altă poziţie. Voi discuta în continuare şi cu domnul Ţintean şi vom face împreună o strategie de colaborare la nivelul CJ în interesul cetăţeanului din judeţul Bistriţa-Năsăud, şi sper să găsesc înţelegere la colegii noştri liberali. Veţi vedea că prezenţa consilierilor judeţeni PSD în dezbaterile CJ va fi una mult mai pregnantă de acum încolo, şi vă anunţ că nu vom mai vota absolut nimic în necunoştinţă de cauză”, a conchis Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5