Managerul Gabriel Lazany: Din iulie, Spitalul Judeţean va avea una dintre cele mai moderne și dotate terapii intensive din România

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Gabriel Lazany, susţine că lucrările de extindere, modernizare și dotare a Secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița avansează în titm alert.

         „ATI. Transpunerea proiectului în realitate. Avansăm în ritm alert. De la începutul lunii iulie, pacienții vor beneficia de una dintre cele mai moderne și dotate terapii intensive din România”, precizează managerul SJU Bistriţa.

Investiţia în valoare de 14 milioane de lei este finanțată de Guvernul României prin Ministerul Sănătății și cofinanțată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Managerul Gabriel Lazany a anunţat că acest proiect este unul foarte important pentru unitatea spitalicească, asta pentru că Secţia ATI este „o secţie medicală suport pentru că asigură suportul vital pentru toate secţiile spitalului".

„Ceea ce vom realiza este o secţie de Terapie Intensivă pe ultimul standard de calitate. Nu cred că ţară mai este vreo secţie ATI care să fie construită la aceste standarde. Materialele utilizate sunt materiale cu efect permanent bactericid, ele au un efect de autodezinfectare, efectiv distrug bacteriile. Este un material special care este standardizat în ţările scandinave ", a explicat managerul Lazany.

Fiecare pat din cele 20 ale secţiei va fi dotat cu toată aparatura medicală suport necesară pentru un pacient. Va fi o staţie centrală de monitorizare a funcţiilor vitale ale pacienţilor, pe lângă punctele de supraveghere, urmând să fie redesenate toate circuitele medicale şi de acces în secţie.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5