Managerul Gabriel Lazany: Proiect de 14 milioane lei pentru extinderea, modernizarea și dotarea secției de Terapie Intensivă

Proiectul de extindere, modernizare și dotare a secției de Terapie Intensivă din Spitalul Judetean de Urgenţă Bistriţa este în derulare, investiţia în valoare de 14 milioane de lei fiind finanțată de Guvernul României prin Ministerul Sănătății și cofinanțată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. De altfel, premierul României anunţa înainte de adoptarea bugetului pentru 2019 că în domeniul Sănătăţii, spitalul din Bistriţa este una dintre priorităţi.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Gabriel Lazany, a anunţat că acest proiect este unul foarte important pentru unitatea spitalicească, asta pentru că Secţia ATI este „o secţie medicală suport pentru că asigură suportul vital pentru toate secţiile spitalului".

„Ceea ce vom realiza este o secţie de Terapie Intensivă pe ultimul standard de calitate. Nu cred că ţară mai este vreo secţie ATI care să fie construită la aceste standarde. Materialele utilizate sunt materiale cu efect permanent bactericid, ele au un efect de autodezinfectare, efectiv distrug bacteriile. Este un material special care este standardizat în ţările scandinave ", a explicat managerul Lazany.

Fiecare pat din cele 20 ale secţiei va fi dotat cu toată aparatura medicală suport necesară pentru un pacient. Va fi o staţie centrală de monitorizare a funcţiilor vitale ale pacienţilor, pe lângă punctele de supraveghere, urmând să fie redesenate toate circuitele medicale şi de acces în secţie.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5