Managerul Gabriel Lazany: Ministerul Sănătății a aprobat finanțarea pentru extinderea și dotarea secției ATI și a Unității de Transfuzii Sanguine

         Spitalul Județean de Urgență are în implementare, în diferite stadii, nu mai puțin de cinci proiecte care vizează modernizarea unității spitalicești și oferirea unor servicii medicale la standarde corecte pentru pacienții bistrițeni și nu numai. Ultimul dintre aceste proiecte vizează secția ATI și Unitatea de Transfuzii Sanguine.

„Vești bune de la spital! Guvernul României prin Ministerul Sănătății, reprezentat de doamna ministru Sorina Pintea, a aprobat finanțarea proiectului de extindere, modernizare și dotare a secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și a Unității de Transfuzii Sanguine (UTS). Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 14 milioane de lei, din care cofinanțare Consiliul Județean Bistrița-Năsăud - 10%. Mulțumim”, a declarat managerul Gabriel Lazany.

          În prezent, se lucrează intens și la reconfigurarea spațiului de la parter pentru amplasarea CT-ului și a RMN-ului, investiția fiind finanțată de la bugetul Consiliului Județean. În luna septembrie ar urma să fie finalizată execuția lucrărilor, și date în funcțiune aceste echipamente achiziționate cu fonduri de la Banca Mondială.

          Alte trei proiecte vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cu fonduri europene. Este vorba despre extinderea  Unității de Primiri Urgențe și creșterea eficienței energetice a secțiilor Spitalului Județean de pe strada Alba Iulia, respectiv strada Ghinzii (Spitalul TBC).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5