Mandatul de director general a lui Ştefan Bucătaru la Teraplast a fost prelungit cu încă un an

Consiliul de administraţie al companiei Teraplast Bistriţa a decis prelungirea cu încă un an a mandatului directorului general Ştefan Bucătaru, anunţă Ziarul Financiar.
Ştefan Bucătaru a fost numit în funcţia de director general al Teraplast la începutul lunii mai 2011, în locul lui Florin Urîte, care s-a aflat la conducere de la listarea firmei pe Bursă în anul 2008. Ştefan Bucătaru, 46 de ani, este proprietarul companiei de consultanţă Valdster Management& Consulting, specializată în management de restructurare, care activează în sectoare precum producţia de materiale de construcţii, energie, logistică, distribuţie şi retail. Acesta a fost anterior director de investiţii la Global Finance, companie elenă de private equity.
Potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei, Teraplast estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 246,3 milioane lei (56 milioane euro), în creştere cu 17,6% faţă de 2011, când acest indicator s-a cifrat la 209,35 milioane lei.
Evoluţia prognozată a cifrei de afaceri se bazează creşterea volumului de vânzări pe principalele linii de business ale companiei – ţevi PVC, profile PVC pentru tâmplărie, produse rotoformate şi termoformate şi tâmplărie termoizolantă (TeraGlass).
„Ne aşteptăm la un reviriment moderat al pieţei locale de construcţii, însă vom contracara această situaţie prin extinderea prezenţei noastre pe pieţele externe, reducând astfel dependenţa companiei faţă de dificultăţile economice de pe piaţa internă. Mai mult decât atât, restructurările operaţionale implementate în cursul anului 2011, dar şi programul de investiţii pentru dezvoltarea liniilor de business de bază au creat premisele revenirii la valori pozitive de profitabilitate”, explică Ştefan Bucătaru, director general Teraplast.
Ţevile PVC sunt principala linie de business a Teraplast, asigurând o treime din cifra de afaceri a companiei. „Pentru 2012 compania anticipează un avans de 10% al vânzărilor de ţevi PVC, ca urmare a creşterii numărului lucrărilor pe infrastructura de mediu, în condiţiile în care aceste proiecte beneficiază de finanţare europeană, iar gradul de absorbţie al fondurilor nerambursabile a fost destul de scăzut până acum. Mai mult decât atât, 2012 fiind un an electoral, este de aşteptat sa fie activate anumite resurse publice pentru finanţarea acestor investiţii”, se arată în comunicatul Teraplast.
Teraplast are planificate pentru 2012 investiţii de aproximativ un milion euro (din totalul bugetat de 2,2 milioane euro) pentru lansarea în producţie a unui nou sistem de profile pentru tâmplărie, cu 7 camere izolatoare (86 mm). In urma acestor investiţii, Teraplast va putea să ofere o gama completa de profile clienţilor săi. Restul sumelor aferente investiţiilor vor fi orientate înspre dezvoltarea unor noi produse rotoformate şi introducerea unor diversificări ale portofoliului de tubulatură pentru infrastructură, dar şi înspre menţinerea capacităţilor logistice ale companiei.
Începând din iulie 2008, Teraplast este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP, iar din aprilie 2009 compania a fost inclusă în componenţa indicelui BET-XT. Principalii acţionari ai companiei, la data de referinţă 31 decembrie 2011, sunt Dorel Goia (34,25%), SIF Banat-Crişana (11,00%), Emanoil Viciu (8,47%), alţi acţionari (46,28%).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5