Marcela Turcu, singurul profesor care a obţinut punctajul maxim la proba scrisă a concursului de director!

Peste 120 de cadre didactice au susţinut proba scrisă în cadrul concursului pentru funcţia de director şi director adjunct din instituţiile de învăţământ de pe raza judeţului.

În urma evaluării, 21 de candidați au fost respinși, pentru că nu au obținut minimum 35 puncte. În plus, un candidat s-a retras, iar alți patru nu au mai ajuns în sala de examen. După evaluarea scrisă, 82,64% dintre candidați s-au calificat la probele următoare.

Punctajul maxim  - 50.000 – a fost obţinut doar de prof. Marcela Turcu, de la Şcoala Gimnazială Şieu Măgheruş.  

Am parcurs toată bibliografia, dar cred că şi alţi colegi au făcut la fel. Probabil, fiind profesor de ştiinţe, fizică-chimie, am reuşit să mă concentrez mai bine. Înainte de examen, m-am relaxat cu nepoţelul meu”, ne-a declarat prof. Marcela Turcu. Foarte probabil, în acest examen, directorul şcolii din Şieu Măgheruş a avut un atu în faptul că şi munca de secretariat i-a fost printre atribuţii, asta pentru că postul s-a vacantat, iar prin această funcţia au trecut mai multe persoane care trebuia să fie  monitorizate. 

Al doilea punctaj – 48.125 – a fost obținut de profesorii Gabriel Vasile Rus (Școala Gimnazială „Grigore Silași” Beclean), Aurel Tagorean (Liceul Tehnologic Forestier Bistriţa) şi Mariana Pop (GPP nr. 13 Bistriţa). Următorul punctaj – 47,500 -  aparţine prof. Anca Maria Cârcu (CN „George Coşbuc” Năsăud), Raluca Mărgineanu (Liceul de Muzică Bistriţa), Nicu Cîrdan (Şcoala Gimnazială „Iustin Ilieşiu” Anieş) şi Iacob Niculai (Liceul Teoretic „Constantin Roman Vivu” Teaca).

La nivel judeţean sunt vacante 160 posturi, din care 123 posturi de director şi 37 posturi de director adjunct. La concurs s-au înscris 105 cadre didactice pentru funcţia de director şi 34 pentru funcţia de director adjunct, din care au fost respinse trei dosare, rămânând 126 candidaţi. Un domn s-a retras, iar patru nu s-au mai prezentat. 

         Potrivit Ministerului Educaţiei, la nivelul judeţului nostru, nu au fost depuse cereri pentru 32 posturi de director, adică mai bine de un sfert dintre posturi.  În ceea ce-i priveşte pe adjuncţi,  doar două şcoli nu au înscris niciun candidat. Cea mai mare concurenţă, în judeţul nostru, este la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Maieru, unde 3 profesori luptă pentru a obţine această funcţie.

***

Ulterior candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezența candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor și punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv un interviu în fața comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenție, calitatea și susținerea de către candidația ofertei manageriale și a unui plan operațional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor și punctajelor din metodologie. Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declarați „admiși” candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte. Este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obținut cel mai mare punctaj total.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5