Maria Buză, Adriana Trandafir, Marius Damian, Liviu, Andrei, Nea Mărin, Jador, un spectacol superb, aproape de Cer, pe Dealul Vinului din Parva!

    Timp de 3 zile, echipa de la  ,,Antena 1’’ din cadrul emisiunii ,,Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară’’, aflată sub conducerea celui mai apreciat coregraf din România, Nea Mărin, adică Marin Barbu, a pornit să descopere frumuseţile şi tradiţiile ţinutului Bistriţei şi Năsăudului, poposind în comuna Parva, unde primarul Ioan Strugari s-a arătat dispus să creeze toate condiţiile necesare pentru filmări. După ce au vizitat satul cu toate obiectivele sale, au cunoscut oamenii acestor locuri, generoşi şi ospitalieri dintotdeauna, artiştii Maria Buză, Adriana Trandafir, Marius Damian, Liviu, Andrei, Nea Mărin, Jador şi echipa tehnică au făcut cunoştinţă cu bucătăria tradiţională, au gustat din ,,jinarsul’’ părvenilor şi au fost cazaţi la cele mai frumoase pensiuni din localitate.

Din program n-au lipsit vizitele făcute la meşterii populari din Salva, Virginia Linul, creatoare de costume populare şi Cornelia Bodescu, cea care împodobeşte cămăşile tradiţionale cu mii de mărgele. Vedetele s-au implicat în câteva activităţi practice, precum cea de tâmplar, apicultor, morar, ocazie oferită de familia Muti sau Petrică Moldovan-fierarul. Activitatea  s-a încheiat în 5 septembrie, când echipa lui Nea Mărin le-a făcut cea mai mare surpriză părvenilor: organizarea unui spectacol superb, în aer liber, pe un platou aflat la 1000 de metri altitudine, unde ţi se pare că ajungi cu mâna la Cer şi ești mai aproape de Dumnezeu, pe Dealul Vinului, acolo unde, cu câţiva ani în urmă,  nu se putea ajunge decât cu piciorul. Astăzi drumul este asfaltat şi urcă şerpuind pe dealul cu pricina, vreo doi kilometri.

Primarul s-a străduit să amenajeze în acest colţ de rai o scenă imensă pe care şi-au dat concursul formaţiile artistice din zonă: ,,Flori Dumitrene’’ cu  obiceiul ,,Cununa Grâului’’, urmat de câteva suite de dansuri prezentate de Ansamblul  Folcloric ,,Balada’’ din Bistriţa şi Ansamblul de copii ,,Nunta Zamfirei’’ din Livezile. Prin cântecul popular s-au întrecut actriţele Adriana Trandafir şi Maria Buză, care şi-au câştigat aplauzele publicului spectator pentru apariţia lor în această postură. Toţi artiştii bucureşteni au fost îmbrăcaţi în costume populare asigurate de către Virginia Linul, căreia i-au adresat cele mai călduroase mulţumiri. În acelaşi ritm şi ton muzical au răsunat cântecele interpretate de Cornelia Bodescu, Alina Ceuca, Angelica Pantea, Larisa Bozbici. N-au lipsit din program nici momentele vesele interpretate de Marius Damian şi nici dansurile moderne. Momentul cel mai aprins a fost creat de interpretul JADOR care, prin cântecele sale, a atras tineretul la o participare antrenantă, minute în şir. Cei peste 1000 de spectatori din Parva şi din împrejurimi au trăit clipe de mare bucurie şi satisfacţie prin participarea lor la un spectacol superb.

 

 

Comentarii

07/09/22 09:29
Rus Augustin

DOMNULE PROFESOR MIRCEA DAROȘI
Citind „însemnarea” dumneavoastră despre activitatea de pe Platoul Dealul Vinului din Parva, parcă m-am simțit și eu participant la ea. Cinste celor care au gândit-o și organizat-o, a invitaților, a participanților care nu mă îndoiesc că o să o păstreze ca o frumoasă amintire.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5