Meci peste meci la Colegiul Național “Petru Rareș” Beclean

După ce echipele de seniori româno-poloneze s-au confruntat amical și sportiv, în numele prieteniei înfiripate la Beclean, a venit rândul elevilor de la Colegiul Național “Petru Rareș” să-și dovedească talentele fotbalistice pe terenul proaspăt amenajat în curtea campusului. De tradiție în istoria instituției, competiția aliniază la start două grupe formate din adolescenții claselor a IX-a și a XII-a, cei mai buni urmând să fie desemnați în urma meciurilor finale, până în 19 octombrie, când se încheie întrecerea. Obiectivele acesteia constau în încurajarea spiritului de echipă, recrearea tinerilor în mediu organizat, susținerea sportului și formarea unui cadru propice destinderii și amuzamentului.
Din această toamnă, Colegiul Național “Petru Rareș” Beclean are una dintre cele mai moderne baze materiale din țară, rezultată din concretizarea unui mega-proiect cu finanțare europeană. Parte din Programul Operațional Regional, a fots implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, la nivel regional, de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, organism intermediar ce monitorizează înfăptuirea acestuia, iar la nivel local, de Primăria orașului de pe Someș. Este vorba despre iniţiative ale anilor 2008-2009 care şi-au găsit în 2014 circumstanțe favorabile de derulare, în condițiile în care Guvernul a realocat pe sectorul învățământ, în baza unor contracte existente valabile, fonduri UE rămase neconsumate.
La Beclean s-au derulat lucrări în valoare totală de 27.802.825,53 lei, din care 24.453.115,90 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Acestea au constat în extinderea infrastructurii școlare cu un corp nou de clădire, reabilitarea celor vechi, realizarea izolației termice și facilitarea accesului la procesul de învățământ a persoanelor cu dizabilități locomotorii, prin amenajarea de rampe și grupuri sanitare specifice. Practic, în campus se regăsesc săli moderne pentru cursuri (cu 24 mai multe decât până acum), garsoniere pentru dascăli și elevi, internat şi cantină amenajate funcţionale la standard occidentale, centrală termică proprie, noi ateliere, laboratoare, curte interioară, teren de sport.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5