Istoria se scrie în prezentul Colegiului Național “Petru Rareș” Beclean

Campusul de la Colegiul Național “Petru Rareș” Beclean și Liceul Tehnologic “Henri Coandă” își conturează tot mai mult etapa finală de execuție, pentru a concretiza cea mai consistentă investiție realizată vreodată în localitate.
Proiectul face parte din Programul Operațional Regional, implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, la nivel regional, de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, organism intermediar ce monitorizează înfăptuirea acestuia, iar la nivel local, de Primăria orașului de pe Someș. Este vorba despre iniţiative începute în anii 2008-2009 care şi-au găsit în 2014 circumstanțe favorabile de derulare, în condițiile în care Guvernul a realocat pe sectorul învățământ, în baza unor contracte existente valabile, fonduri UE rămase neconsumate.
La Beclean se derulează lucrări în valoare totală de 27.802.825,53 lei, din care 24.453.115,90 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Acestea constau în extinderea infrastructurii școlare cu un corp nou de clădire, reabilitarea celor vechi, realizarea izolației termice și facilitarea accesului la procesul de învățământ a persoanelor cu dizabilități locomotorii, prin amenajarea de rampe și grupuri sanitare specifice. Practic, în campus se vor regăsi săli moderne pentru cursuri (cu 24 mai multe decât până acum), garsoniere pentru dascăli și elevi, internat şi cantină amenajate modern, centrală termică proprie, noi ateliere, laboratoare, curte interioară, teren de sport.
Din punct de vedere educativ, investiția vine în întâmpinarea nevoilor de mai bine a aproximativ 1500 de persoane, dascăli şi elevi din Beclean şi din 12 comune învecinate, care îşi desfăşoară activitatea în cele două unităţi de învăţământ. Pe de altă parte, utilitatea turistică conferită de Primărie, pe perioada vacanței de vară, celor 200 de locuri de cazare existente aici va aduce în jur de 300.000 de lei în conturile publice, conform estimărilor orientate spre ideea de a face școala productivă.

Comentarii

04/05/16 10:05

Ar fi interesant de aflat, in final, care a fost suma nerambursabila. In ideea in care, toate lucrarile efectuate dupa 31,12,2015 sunt suportate de catre bugetul local. In consecinta, suma primita va fi mai mica decat 24,453,1155 lei

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5