Cei mai norocoși elevi din ultimii 60 de ani încep școala în campus nou

Cu perioadă de execuție prelungită de la începutul verii până în noiembrie, campusul de la Colegiul Național “Petru Rareș” Beclean e gata să-și primească, de luni, elevii, în cele mai bune condiții pe care le-a avut școala în cei 60 de ani de existență. Finalizat mult mai devreme decât termenul de siguranță, obiectivul s-a desăvârșit o dată cu amenajarea terenului de sport din curte, inaugurat printr-un meci demonstrativ în autorități române și poloneze, da și între elevi și alți beneficiari sau parteneri în demersul educative derulat la Beclean.
Proiectul a făcut parte din Programul Operațional Regional, implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, la nivel regional, de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, organism intermediar ce monitorizează înfăptuirea acestuia, iar la nivel local, de Primăria orașului de pe Someș. Este vorba despre iniţiative începute în anii 2008-2009 care şi-au găsit în 2014 circumstanțe favorabile de derulare, în condițiile în care Guvernul a realocat pe sectorul învățământ, în baza unor contracte existente valabile, fonduri UE rămase neconsumate.
La Beclean s-au derulat lucrări în valoare totală de 27.802.825,53 lei, din care 24.453.115,90 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Acestea au constat în extinderea infrastructurii școlare cu un corp nou de clădire, reabilitarea celor vechi, realizarea izolației termice și facilitarea accesului la procesul de învățământ al persoanelor cu dizabilități locomotorii, prin amenajarea de rampe și grupuri sanitare specifice. Practic, în campus se regăsesc săli moderne pentru cursuri (cu 24 mai multe decât până acum), garsoniere pentru dascăli și elevi, internat şi cantină amenajate modern, centrală termică proprie, noi ateliere, laboratoare, curte interioară, teren de sport.
Din punct de vedere educativ, investiția vine în întâmpinarea nevoilor de mai bine a aproximativ 1500 de persoane, dascăli şi elevi din Beclean şi din 12 comune învecinate, care îşi desfăşoară activitatea la Colegiul Național “Petru Rareș” și Liceul Tehnologic “Henri Coandă”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5