Memorialul „Ioan Coroban” la handbal. Cinci şcoli din Bistriţa s-au înscris la Olimpiada Gimnaziilor

Sala Polivalentă din Bistrița va găzdui sâmbătă a 10-a ediție a Memorialului „Ioan Coroban” la handbal, eveniment organizat de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, Comisia Judeţeană de Arbitri Bistriţa - NăsăudInspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Asociaţia Judeţeană de Handbal (AJH Bistrița-Năsăud) și Federația Română de Handbal.

Ediția 2019 a Olimpiadei Gimnaziilor reunește echipe de handbal feminin și masculin de la cinci unități de învățământ din municipiul Bistrița. S-au înscris în competiție loturile Școlii Gimnaziale nr. 1, Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” (nr. 3) , Şcolii Gimnaziale nr. 4, Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” (nr. 5) şi Şcolii Gimnaziale „Ltefan cel Mare” (nr. 6).

Program Memorial "Ioan Coroban" - Olimpiada Gimnaziilor: 

 9.00 Școala Gimnazială nr. 6 - Școala Gimnazială nr. 3 (masculin)
9.45 Școalla Gimnazială nr. 6 - Școala Gimnazială nr. 3 (feminin)
10.30 Școala Gimnazială nr. 5 – Școala Gimnazială nr. 4 (masculin)
 11.15 Școala Gimnazială nr. 5 – Școala Gimnazială nr. 1 (feminin)

 12.00 învinsă joc 1 – învinsă joc 3 (masculin)
12.45 învinsă joc 2 – învinsă joc 4 (feminin)

 13.30 meci demonstrativ în memoria lui Ioan Coroban
14.15 câștigătoare joc 1 – câștigătoare loc 3 (masculin)
15.00 câștigătoare joc 2 – câștigătoare joc 4 (feminin)

16.00 Festivitate de premiere

         „Vă invităm să ne bucurăm împreună de handbal şi totodată să îi cinstim memoria celui mai titrat arbitru de handbal al judeţului Bistriţa-Năsăud”, transmit organizatorii.

         Ioan Coroban a fost președintele Colegiului Județean de Arbitri Bistrița-Năsăud. A practicat handbalul de la o vârstă fragedă la CSS Bistrița până la terminarea junioratului. Pentru că nu putea sta departe de sportul pe care l-a îndrăgit atât de mult, a devenit arbitru și în scurt timp a devenit foarte apreciat. A arbitrat competiții de la juniori până la seniori, totalizând 457 de jocuri.

Din dorința de a mai juca handbal cu foștii colegi a organizat întâlniri săptămânale, născandu-se astfel ideea constituirii unei echipe de Old-Boys. Mai târziu, aceasta s-a concretizat prin înființarea în anul 2006 a clubului "HANDSPORT’. Din nefericire, nu a reușit să vadă finalizată formarea primelor grupe de copii, plecând mult prea devreme dintre noi, în data 19 decembrie 2007.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5