Mesajul Direcţiei judeţene pentru sport şi tineret pentru olimpicul Răzvan Martin

Răzvan Martin, legitimat la Clubul Sportiv Municipal Bistriţa, a cucerit medalia de bronz la haltere, la categoria 69 kg la Jocurile Olimpice de la Londra-Anglia 2012. Sportivul nostru a reuşit să ridice un total de 332 de kg fiind devansat de chinezul Qingfeng Lin, care a reuşit un total de 344 de kg şi de indonezianul Triyatno Triyatno, cu 333 kg. Este prima medalie olimpică românească la haltere după 16 ani, performerul precedent fiind…Nicu Vlad, actualmente preşedinte al Federaţiei Române de Haltere. Este deasemenea o premieră fiind prima medalie olimpică obţinută de un sportiv legitimat la o structură sportivă din municipiul şi judeţul nostru, celelalte două medalii olimpice fiind obţinute de sportivi din municipiul şi judeţul nostru, dar legitimaţi la alte structuri sportive (respectiv: argint-Gabriela Szabo şi bronz-regretata Maria Cioncan). Este un rezultat de excepţie pentru sportul bistriţean care încununează eforturile tuturor sportivilor, antrenorilor şi celorlalţi tehnicieni angrenaţi în sportul de performanţă.
Alături de acest rezultat şi oarecum umbrit de acesta, este un remarcabil loc 5-8 obţinut de Adrian Crişan, care s-a calificat în sferturile de finală ale probei de tenis de masă (simplu masculin) din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, trecând în turul patru de germanul Timo Boll, al patrulea favorit al competitiei şi fiind învins în sferturile de finală de taiwanezul Chih-Yuan Chuang, cap de serie numărul cinci. La cei 32 de ani ai săi Adrian Crişan a demonstrat tăria de caracter pe care doar marii campioni o au şi astfel de realizări ne fac pe noi, toţi cei implicaţi în sportul de performanţă, să avem sentimentul că a meritat şi merită tot efortul pe care îl depunem, cu foarte multă abnegaţie, în domeniul nostru de activitate.
Nu în ultimul rând, este de menţionat faptul că la întrecerile din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra 2012, Bistriţa a mai fost reprezentată şi de Berbecar Marius şi Cristian Băţagă, doi gimnaşti valoroşi de mare perspectivă. Chiar dacă au ratat calificarea în finalele pe aparate, chiar dacă nu au reuşit, cu echipa României, calificarea în finala de 8, ei sunt campionii noştrii. Ei sunt componenţii de bază ai echipei de gimnastică artistică-masculin LPS-CSM Bistriţa, echipă care a devenit în 2011 prima echipă din “provincie” campionană naţională de seniori din istoria gimnasticii româneşti.
Nu vreau deasemenea să uit faptul că peste foarte puţin timp Bistriţa va avea din nou un reprezentant pe podiumul de haltere al Jocurilor Olimpice de la Londra 2012 la categoria 85 kg. Îi ţin strâns pumnii lui Gabriel Sâncrăian pentru o bună prestaţie care să ne aducă, dacă nu medalie măcar puncte la această supremă întrecere-Jocurile Olimpice de la Londra-Anglia 2012.
Ei sunt cei cinci mari sportivi ai municipiului şi judeţului nostru. Ei şi antrenorii lor: Saranciuc Mugur, Fătu Ovidiu, regretatul Gheorghe Bozga, Filipaş Marian, Pop Augustin, Pop Liviu, Vug Vasile, Popescu Emil, Vug Mirela, Ianculescu Adrian, Alexa Lucian. Rezultatele lor, care ascund foarte multe ore de muncă, de pregătire asiduă, de frustări şi foarte multă durere, sunt motivul acestui press release. Pentru că aceste rezultate sunt deosebite şi sunt ”cuceriri” care stau la loc de mare cinste în panoplia de trofee a oricărui “burg”. Pentru că în spatele acestor rezultate se mai află foarte mulţi sportivi, antrenori şi alţi tehnicieni de mare valoare de care suntem cu toţii mândrii. Rezultatele lor sunt cu atât mai valoroase cu cât, nu este nici un secret, finanţarea sportului din municipiul şi judeţul nostru este precară.
Eu unul sunt cu adevărat mândru de acesti mari campioni ai noştrii şi de toţi ceilalţi care sunt în umbra lor şi în aceeaşi măsură le sunt recunoscător pentru tot ceea ce au realizat în special pentru sportul bistriţean şi în general pentru comunitatea noastră. Le mulţumesc lor în special şi le mulţumesc deasemenea tuturor celorlalţi sportivi, antrenori şi celorlalţi tehnicieni angrenaţi în sportul de performanţă pentru efortul depus la bunul renume al comunităţii noastre.
Succes în continuare tuturor!

Prof. Florian Constatin
Director executiv al Direcţiei judeţene pentru sport şi tineret
Bistriţa-Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5