Mesajul preşedintelui CJ, Emil Radu Modovan, de Ziua Unirii Principatelor

Dragi locuitori ai județului Bistrița-Năsăud,

24 ianuarie este pentru toţi românii o zi de sărbătoare, o zi în care ne amintim de primul pas înspre crearea României moderne, care i-a adus recunoaștere și demnitate în fața celorlalte state din Europa. Românii au arătat prin unirea de la 1859 că sunt o națiune puternică, o națiune formată din oameni solidari, cinstiți și puternici, care sunt capabili să depășească orizontul intereselor individuale pentru binele comun.

La 1859 România a devenit puternică pentru că românii de pretutindeni au fost mânați de un ideal comun: construirea unei națiuni moderne, construirea unei națiuni în care sacrificiile eroilor nu au fost în zadar, construirea unei națiuni în care românii să fie mândri că sunt români. Astăzi, la 154 de ani de la Unirea Principatelor este de datoria noastră să participăm la consolidarea statului de drept și la modernizarea României. Doar împreună și mânați de un ideal măreț, vom putea să obținem garanția reușitei noastre ca națiune. România are nevoie acum, mai mult ca niciodată de loialitatea, eficiența și responsabilitatea noastră a tuturor, indiferent de poziția pe care o ocupăm în societate.

Să celebrăm cu bucurie Unirea Principatelor și să reflectăm la semnificația acestei zile în care trebuie să înțelegem mai mult ca oricând că România suntem fiecare dintre noi. Mai uniți și mai puternici pe zi ce trece. La mulți ani români! La mulți ani România!
CONSILIUL JUDEȚEAN

Președinte,
Emil Radu Moldovan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5