Mihaela Ivan: România e pe marginea prăpastiei! 500 milioane lei din buget, din taxele și impozitele românilor, au fost făcute cadou de către PNL pentru 3 companii private!

500 milioane lei din buget, din taxele și impozitele românilor, merg către 3 companii private!

 Asta, pentru că Orban și Câțu au adoptat vineri noapte, ca hoţii, un Memorandum prin care 500 milioane lei din buget, din taxele și impozitele românilor, merg direcționat către 3 companii de asigurare a creditului comercial, cu acționari străini.

Totul în timp ce România e pe marginea prăpastiei, economic.
Iată că bani sunt în buget, îi vedem unde se duc. Evident revigorarea economică nu este printre priorităţile actualei puteri. În afară de interesele de partid, de companiile de partid și de sponsorii partidului nimeni din această țară nu beneficiază de vreun sprijin real pentru a face față efectelor economice și sociale cauzate de criza coronavirus.

 Deja peste 150.000 de IMM- uri se află în stare latentă de insolvență și faliment.
La 9 luni de la învestirea guvernului Orban, românii nu beneficiază de nicio măsură reală de protejare a veniturilor și a puterii de cumpărare.
După 1 milion de români ajunși șomeri în 9 luni, urmează să vedem în statistici 2 milioane de români trimiși în sărăcie de Guvernul Orban. Companiile românești nu beneficiază de nicio măsură reală, activă, de sprijinire a activității economice în afară de invitația de a lua credite de la bănci.

Să nu mai zic că mai sunt câteva săptămâni şi începe şcoala, iar copiii nu au primit tabletele care să le ofere accesul la internet şi la învătământul garantat de constituţie.

Puterea nu face nimic deşi toate scenariile vehiculate până acum la nivelul executivului prevăd reluarea cursurilor prin participarea copiilor la cursuri, online, prin rotaţie.

De fapt, totul e un haos 
• Nu ştim dacă învăţământul se va face online, partial online sau dacă se va merge la şcoală;
• Nu ştim dacă elevii şi profesorii vor avea acces la internet;
• Nu ştim dacă elevii şi profesorii cu posibilităţi material reduse vor primi tablete;
• Nu ştim dacă părinţii vor putea sta acasă cu copiii pentru a-i supraveghea!

Dar știm că 500 milioane lei din buget, din taxele și impozitele românilor, au fost făcute cadou de către PNL pentru 3 companii private!

 

Mihaela Ivan,

purtător de cuvânt al Alianţei pentru Bistriţa-Năsăud

 

Comentarii

05/08/20 02:19
Trompeta mezalianței

1. Totul e un haos în capul tău. Când vorbești cu atâta patimă despre învățământ, ar fi bine să ai în spate niște cărți, nu niște dosare, cu toate că nici o bibliotecă nu te-ar face credibilă.
2. Știm cu siguranță că PSD nu va mai câștiga veci alegeri în România. Lumea s-a săturat de voi ca de merele pădurețe.
3. Ca fapt divers, Cațavencii de săptămâna asta ne spun cum face cadourile electorale Radu Moldovan. Pentru cine nu știe, este vorba de Președintele Consiliului Județean BN, pesedist de profesie (https://www.catavencii.ro/inca-patru-ani-de-asfaltari-in-familie-la-bist...)

05/08/20 09:39
un cetatean

Ati devenit brusc foarte grijulii si atenti la bugetul de stat. In primul rand spuneti cu cifre exacte cat se cheltuieste lunar pentru plata pensiilor speciale acordate in guvernarea PSD.Apoi ramanand in acelasi registru spuneti cate personae cumuleaza pensia cu salariu la stat,si despre ce sume de bani vorbim, in conditiile in care atatia romani raman fara loc de munca.
Ce investitii ati realizat in perioada guvernarii,cate locuri de munca ati creat (nu ma refer la angajari la stat)?
Cat ati investit in dezvoltarea invatamantului(inafara salariilor) si ce dotari ati realizat in institutiile de invatamant in perioada guvernarii?
Cat ati investit in dotarea spitalelor?
Voi ati lasat Romania pe marginea prapastiei, si acum acuzati vehement.
Da, sunt multe incertitudini,nimeni nu stie cum vor evolua lucrurile in perioada urmatoare, si in primul rand, pentru orice solutii,trebuie bani.Bani care nu vin de la bugetari, ci din mediul privat, care deoacamdata suporta singur costul pandemiei.
Voi, cu "specialistii"vostri,ne-ati oferit deja o demonstratie de incultura economica,de haos,de josnicie, de lipsa de discernamant,de fatarnicie si ipocrizie.
N-aveti alt scop decat sa ajungeti iar la putere, sa va faceti jocurile ,cu orice pret.

05/08/20 12:45
Vizitator

Cât adevăr este în zicala „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“. Ca purtător de cuvânt trebuie să stii ce vorbesti. In primul rând creditul comercial reprezintă scutirea de plată imediată a facturii către furnizor. Această practică este foarte des întâlnită în România, mulţi comercianţi sustinandu-şi afacerile tocmai prin acest credit comercial. Volumul creditului comercial din economia României este de trei ori mai mare decât cel al creditului bancar, respectiv de 383 de miliarde credit comercial fată de 117 de miliarde de lei credi bancar. În acelaşi timp, termenul mediu de plată al facturilor în România a ajuns la 114 zile, fiind de două ori peste media europeană şi faţă de nivelul înregistrat în urmă cu un deceniu. Riscul blocajului financiar, al facturilor plătite cu întârziere sau deloc, este real în perioadă de criză. Acest fenomen amplifică interdependenţa între companii şi creşte riscul sistemic, respectiv propagarea efectelor negative de la o companie la alta. Astfel, o firmă care intră în insolvenţă în România şi nu îşi plăteşte facturile afectează negativ cel puţin 4 companii, acestea din urma având dificultăţi din cauza neincasarii facturilor şi fiind expuse riscului de insolvenţă, ceea ce poate duce la disponibilizări, creşterea şomajului şi diminuarea veniturilor publice alte statului, periclitând capacitatea acestuia de a interveni pentru susţinerea mediului de afaceri în contextul pandemiei Covid-19.
Germania, cu un buget imens și fără probleme de deficit, și-a permis să aprobe printre multe alte ajutoare și preluarea parțială a acestui risc de către stat. Nu garantând direct plățile de facturi dintre firme de la buget, ci preluând riscul de la societățile care încheie asigurări de credit comercial. Asigurătorii cedează statului 65% din primele încasate, iar bugetul Germaniei plătește despăgubirile în locul lor dacă riscul de neplată se produce.
Referitor la relaţia dintre cele trei mari companii de asigurare a creditului comercial şi anume :Coface, Euler Hermes și Atradius ,cu acționari străini mari este important de menţionat, că în toate ţările Uniunii Europene aceste trei mari companii acoperă peste 90% din piaţă. Ca sa înteleaga si prostii de la PSD, cele 500 milioane de lei reprezintă o schemă de ajutor de stat prin care vrea să garanteze 80% din despăgubirile pe care societățile ce asigură credite comerciale le-ar datora clienților asigurați pentru neîncasarea facturilor la timp si nicidecum un cadou făcut de către PNL pentru 3 companii private.
Asadar, când vine vorba despre beneficiarii acestei scheme nu trebuie să ne uităm doar la cei trei asigurători, care vor rezista oricum pe piaţă aşa cum au făcut-o de peste 50 de ani, în orice condiţii dificile sub aspect economic, scazandu-şi riscurile şi asigurând mult mai puţine companii daca statul nu le tine spatele ci la clienţii acestor companii. Aceşti beneficiari sunt de fapt cele 3 000 de companii care îşi asigura facturile şi vreo 60 000 de companii care primesc credit comercial de la aceste companii. De fapt cam 80% din cifra de afaceri a tuturor companiilor din Romania şi cea mai mare zonă productivă a României. În acest fel, se susţin locurile de muncă şi afacerile din Romania şi se evită blocajele.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5