Mihai Eminescu - Luceafărul poeziei româneşti

Prof. Nataşa Rentea

La 164 de ani de la naşterea sa, Mihai Eminescu, poetul naţional al românilor, a fost omagiat şi la Şcoala Gimnazială Braniştea. Pentru acest eveniment , elevii şcolii noastre, sub îndrumarea cadrelor didactice: prof. Nataşa Rentea, prof. Viorica Tofan, prof. Liliana Sechei, prof. Mitruţa Vaida, inst. Eleonora Dragoş , au pregătit activităţi derulate pe parcursul unei săptămâni.
S-a realizat o expoziţie cu desene şi picturi pe sticlă pe baza conţinutului unor poezii, a fost deschisă o expoziţie cu cărţi dedicată marelui poet. Elevii au pregătit referate şi eseuri despre viaţa şi opera poetului.
Miercuri, 15 ianuarie 2013, elevii au continuat activităţile dedicate poetului naţional, prezentând un program artistic cuprinzând recitări din versurile sale nemuritoare, dar şi interpretarea muzicală a unor poezii din lirica acestuia. Manifestările dedicate ,,Luceafărului poeziei româneşti,, au continuat cu un concurs interactiv susţinut de echipajele claselor V-VIII A , în cadrul căruia elevii s-au întrecut a da răspunsuri cât mai corecte la întrebările privind viaţa, opera, dar şi a recunoaşte versurile marelui poet. Aceştia au fost recompensaţi cu diplome.
La finalul activităţii, directorul unităţii de învăţământ, prof. Valeria Săplăcan, a concluzionat că „Mihai Eminescu serveşte ca etalon în măsurarea bogăţiei spiritualităţii româneşti. Este simbolul unităţii neamului şi tradiţionalismului. Eminescu rămâne în continuare nu doar actual, ci mai important ca oricând. Cât va exista Mihai Eminescu mai există speranţă, visare, iubire de om şi natură, poezie”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5