Dor de Eminescu, la Năsăud

Grupul Şcolar Economic

„Fusese pe munţi de lumină, vorbise în imagini cu trăitorii de acolo…”, aşa şi-au deschis elevii grupului Şcolar Economic Năsăud momentul comemorativ închinat poetului inegalabil, Mihai Eminescu, îndrumaţi de profesor Mariana Romocea, director educativ, cu concursul profesorilor de Limba română din liceu. Evenimentul a debutat cu prezentarea power-point a unor imagini sugestive pentru viaţa şi opera poetului, urmată de o scenetă şi un recital de poezie.

Activitatea a fost marcată şi prin afişe tematice realizate de elevii claselor a IX-a şi a XI-a.

Şcoala Generală „Mihai Eminescu”

Elevii Şcolii Generale „Mihai Eminescu” îşi omagiază patronul spiritual la cinci ani de la luarea numelui marelui poet şi 160 de ani de la naşterea lui. Aşa cum ne spune institutoarea Mariana Burduhos, director educativ, în cuvântul de deschidere a manifestării, şcoala tinde să atingă culmile educaţiei prin olimpiadele care poartă numele poetului nepereche, făcând apoi un scurt istoric al şcolii.

Programul a fost deschis de elevii claselor I, conduşi de institutor Anuţa Ina Kovacs, care au recitat din opera lui Eminescu, urmaţi de elevii profesorului Mărioara Secheli, care au avut un colaj de versuri, cântece şi corul dirijat de institutor Ioan Talpoş, cu cele mai reprezentative opere ale poetului.

Grupul Şcolar Silvic

Nici silvicultorii nu au rămas mai prejos, mai ales că sunt mari iubitori ai naturii, pe care poetul a cântat-o în majoritatea poeziilor sale.

Coordonaţi de prof. Radu Băieş, director educativ, prof. Gabriela Onul şi prof. Simona Nistor, au realizat un medalion Eminescu: discuţii despre opera poetului, recitări, cântece.

Şcoala de Aplicaţie

Elevii claselor I -IV de la Şcoala de Aplicaţie a Colegiului Naţional „George Coşbuc”, îndrumaţi de institutoarele Dochiţa Moldovan, Oltiţia Hrineac, Maria Sermeşan au pregătit un montaj literar-artistic din creaţia luceafărului poeziei româneşti. Pe holurile şcolii au realizat o expoziţie tematică de pictură şi desen.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5