Mii de bistriţeni, la inaugurarea Pădurii-Parc Schullerwald. Pentru ei a cântat Direcţia 5

Bistriţa se mândreşte, de acum, cu încă un obiectiv atractiv, atât pentru bistriţeni, cât şi pentru oaspeţii lor. Mii de bistriţeni au vizitat Pădurea-Parc Schullerwald – obiectiv finanţat din bani europeni şi realizat de Primăria şi Consiliul Local al municipiului - în primele două zile de la inaugurarea acestei noi bijuterii a oraşului.
Primăria municipiului Bistriţa – prin Serviciul Educaţie, Turism şi Centrul Cultural Municipal Bistriţa – a oferit bistriţenilor, în primele două zile de la inaugurare, un amplu program care a constat în diverse concursuri şi concerte care au culminat, duminică seara, cu recitalul formaţiei „Direcţia 5”. Deschiderea oficială a fost făcută de primarul Bistriţei, Ovidiu Teodor Creţu, ministrul delegat al pădurilor şi apelor, Doina Pană, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan. ” Am dorit să facem acest proiect pentru a le oferi copiilor noştri un loc european, în care să le placă să vină şi să-şi petreacă timpul liber în condiţii europene. Toate acestea sunt pentru cetăţeni, pentru noi. Să le folosim cât mai des, vom avea o viaţă mai sănătoasă. Sunt convins că toţi cei care vin aici vor respecta munca celor care au lucrat, pentru a avea această bază de agrement la fel de frumoasă peste timp” a declarat primarul Ovidiu Creţu. La rândul ei, ministrul Doina Pană a vorbit despre un pionierat la nivel de ţară: “Pădurea nu însemnă doar ceva economic, ci şi un loc de recreere. Salut parteneriatul cu şcolile, este esenţial ca elevii să se ocupe de păstrarea acestei păduri-parc”. La rândul lui, preşedintele Emil Radu Noldovan s-a declarat bucuros şi mândru de ceea ce se întâmplă în Bistriţa: “cu paşi înceţi dar siguri, Bistriţa a început să se transforme. Vedem locaţii pe care nu multe dintre capitalele judeţelor sau regiunilor din UE le au. Asta se datorează în primul rând gospodarului municipiului, primarul Ovidiu Creţu, şi aparatului de specialitate al Primăriei. Avem un parc minunat, o pădure minunată, străzi modernizate, proiecte mari pentru izolarea termică a blocurilor, vom avea o Casă de Cultură ultramodernă, cel mai modern Ambulatoriu din România, un cinematograf ultramodern”. Au fost prezenţi din Primăria Bistriţa, Liliana Cocişiu şi Mariana Tărpian( împreună cu întreaga echipă), executantul lucrărilor, Vasile Roş, administratorul CML, inspectorul şcolar general Camelia Tabără, deputatul Daniel Suciu, viceprimarul George Avram.
În cele 2 zile au fost demonstraţii sportive susţinute de CS Karate Bistriţa şi CS Hercules, jocuri şi concursuri organizate de CS Schreiner, ”Cupa Logos” la fotbal (Asociaţia Gamaliel), meciuri de fotbal între grupele de juniori ale Gloriei Bistriţa, joc demonstrativ între gloriile clubului. Partea de cântec a fost adusă de artiştii şi ansamblurile Centrului Cultural Municipal ”George Coşbuc” „Cununa de pe Someş” şi „Balada”. În a doua zi vedeta a fost trupa Direcţia 5( Cristi Enache – voce, Toni Şeicărescu – voce, Marian Ionescu – pian & chitară bass, Marius Keseri – tobe, Nicu Dămălan – chitară, Carmin Ionescu – chitară bass). Nu au lipsit nici artiştii din Bistriţa: Floris, Top Dance Life, BN Ritm, Reborn Streetdance, Antonia Ivaşcu, EMP, All for One, Hemera’s, Gravity.
Pădurea-Parc Schullerwald a fost şi rămâne, de acum, un loc potrivit pentru plimbări pe jos sau cu bicicleta, practicarea de sporturi diverse, pentru petrecerea unor ore agreabile pregătind diverse preparate la grătar sau ceaun. Primele două zile „în funcţiune” ale Pădurii-Parc Schullerwald au demonstrat necesitatea unor astfel de zone în apropierea oraşului şi atractivitatea pe care o reprezintă astfel de locuri de agrement.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5