Mii de oameni, la recitalul Carla’s Dreams din Ţinutul Contelui Dracula!

O nouă ediție a Festivalului Usturoiului – cel mai popular eveniment de promovare a potențialului turistic, a produselor și tradițiilor din județul Bistrița-Năsăud – a avut loc la finele săptămânii.  Festivalul a avut la bază un concept inovator menit să aducă valoare adăugată Ținutului Contelui Dracula prin exploatarea miturilor, tradițiilor, obiceiurilor și poveștilor locale despre zâne, vrăjitoare și strigoi, a gastronomiei și meșteșugurilor locale. Tema centrală a fost usturoiul, binecunoscut în folclor pentru puterile sale miraculoase, antidot pentru boli și în lupta contra forțelor malefice.  

Ediția din acest an a avut drept teme specifice: mistere, secrete, măști și respectul față de natură. Organizatorii și partenerii ș-au dorit o mai mare responsabilizare a participanților cu privire la mediul înconjurător, la moștenirea pe care o lăsăm urmașilor nostri, activitățile, decorurile, materialele folosite fiind gândite, pe cât posibil, într-o manieră prietenoasă cu natura, în spiritul festivalului și pentru a crea o atmosferă aparte.

Povești pe ritmuri din cele mai diverse - folk, pop, hip-hop, electro – au fost puse pe scenă, sâmbătă,  de trupe locale și de artiși renumiți:. Axel and the Roses, Profesional Fight Gym, Cristina Creț, Cheers All Stars, Maria Pop, Bancea, Borsos & Copaciu, Cristian Moldovan – finalist X Factor,  Mad House,  Khameleon, SiriuS au pregătit astmosfera, care a devenit una incendiară la recitalul celor de la CARLA’S DREAMS. Petrecerea vrăjitoarelor cu DJ ARM i-a încălzit pe cei care au rămas până s-a trecut de miezul nopţii.  

         Nu au lipsit din tabăra Festivalului activitățile creative, distractive și recreative, pentru toate vârstele și gusturile: momente magice cu Sclipirici, jocuri și ateliere de creaţie pentru copii - picturi cu Shevalet, jocuri recreative, ateliere de meșterit și meșteșugit cu Produs în Bistrița-Năsăud, activități de ”împrietenire” cu natura în Pădurea Pedagogică la Tășu, concursul de gătit – Junaliști Chefi de pe la noi și rețete cu usturoi, destinat jurnaliștilor, Traseu de inițiere pe Via Transilvanica cu Tășu, colțul cu amintiri vampirii – concurs cu fotografii de la colțul foto al Festivalului, mișcare în aer liber cu îndrăgita echipa de handbal Gloria 2018, mișcare ritmată cu Axel & The Roses. De asemenea, nu au lipsit tradiționalele concursuri destinate ”gărzilor” Contelui: Cel mai puternic bărbat din Ținutul Contelui Dracula –și Cel mai puternic braț din Ținutul Contelui Dracula.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5