( Video) Dracula a cântat folk cu Mircea Baniciu. Azi, Delia, la Festivalul Usturoiului

Ieri a debutat o nouă ediție a Festivalului Usturoiului, în Pasul Tihuța, Piatra Fântânele (Pășunea Rusu). Lumea şi-a achiziţionat deja produse de la Târgul de produse meșteșugărești și tradiționale organizat de Asociația “Produs în Bistrița-Năsăud” dedicat, în exclusivitate, meșteșugarilor, artizanilor și producătorilor locali care își vor prezenta creațiile realizate cu mult suflet și multă imaginație sau delicioasele produse gastronomice. Nu lipsesc cununile de usturoi și aranjamentele care au în componență aceasta plantă, cununițele de flori, accesoriile și piesele de port popular extrem de căutate și apreciate de către domnițele care vor să-l îmblânzească pe Conte, precum și produsele gastronomice locale, sănătoase și delicioase. Celor 34 de membri ai Asociației “Produs în Bistrița-Năsăud” – o prezență record la Festival - li s-au alăturat 20 de reprezentanți ai Asociației “Produs de Cluj” – partener al târgului.
Ediția a V-a a Festivalului propune o bogăție de activități creative, distractive și recreative, pentru toate vârstele și gusturile: Lupii Apoulonului (exerciții ale legionarilor romani, reprezentații ale Legiunii a XIII-a Gemina, tir cu arcul, lupte de gladiatori, reconstituiri de bătălii, dansuri de inspirație dacică și romană, ateliere interactive în tabăra trupei, demonstrație de gastronomie antică, cu degustare, defilare cu torțe), Jocuri și ateliere de creatie Scenica pentru copii, Ateliere de împletit părul, tatuaje temporare și picturi pe față, Concurs de bărbăție, Concurs gastronomic „Super Chef în Ţinutul Contelui Dracula”, Drumeție pe urmele Contelui Dracula – Coord. Prof. Ioan Bâca, Concursul costumelor și personajelor, vânătoare de vrăjitoare, demonstrații, activități sportive, aventură și surprize din partea Contelui.
Aseară am avut povești pe ritmuri de folk cu Mircea Baniciu, dar şi cu Trupa „Big City”, Dani Năsăudean, Vasile Bancea și Borzos Sorin.
Evenimentul este organizat de Asociația de Promovare a Turismului “Turist în Bistrița-Năsăud”, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură, Asociația de Promovare a Turismului “Turist în Bistrița-Năsăud”, A.D.I. “Turism în Bistrița-Năsăud”, în parteneriat cu Primăria Prundu Bârgăului, Primăria Tiha Bârgăului, Primăria Josenii Bârgăului, Primăria Poiana Ștampei, Primăria Livezile și Asociația “Produs în Bistrița-Năsăud”.

Sâmbătă, 2 septembrie 2017

11:00 – 19:00 Tabăra festivalului:
Târgul Produs în Bistrița-Năsăud (invitați – Asociații partenere din alte județe)
Garda Apulum - Lupii Apoulonului: exerciții ale legionarilor romani, reprezentații ale Legiunii a XIII-a Gemina, tir cu arcul, lupte de gladiatori, reconstituiri de bătălii, dansuri de inspirație dacică și romană, ateliere interactive în tabăra trupei, demonstrație de gastronomie antică, cu degustare
Jocuri și ateliere de creatie Scenica, poarta spre arte
Ateliere de împletit părul, tatuaje temporare și picturi pe față Motor race
Concurs de bărbăție
Alte concursuri (concursul costumelor și personajelor, vânătoare de vrăjitoare) demonstrații, activități sportive, aventură și surprize din partea Contelui

Scenă
11:00 - 17:00 Animație DJ
17:00 – 17:15 Deschiderea programului
17:15 – 18:50 Animație DJ
18:50 – 19:00 ZUMBA – Axel and the Roses
19:00 – 19:10 Show: Cheers All Stars - Bistrița
19:10 – 20:10 Muzică live: Trupa Take Five
20:30 – 20:45 Paradă cu torțe – Lupii Apoulonului
20:45-21:30 Petrecerea vrăjitoarelor cu DJ Wanda şi Mary Ann Sax (Dress code: mister şi seducţie, vrajitoare și vampiri)
21:30 – 22:10 Recital Delia
22:10 - târziu în noapte Petrecerea vrăjitoarelor cu DJ Wanda şi Mary Ann Sax

Duminică, 3 septembrie 2017

12:00 – 20:00 Tabăra festivalului:
Lupii Apoulonului: exerciții ale legionarilor romani, reprezentații ale Legiunii a XIII-a Gemina, tir cu arcul, lupte de gladiatori, reconstituiri de bătălii, dansuri de inspirație dacică și romană, ateliere interactive în tabăra trupei
Jocuri și ateliere de creatie Scenica pentru copii
Atelier confecționat cruciulițe
Demonstrații, activități sportive, aventură și surprize din partea Contelui
Târgul Produs în Bistrița-Năsăud (invitați – Asociații partenere din alte județe)


13:00 – 15:00 Concurs gastronomic Super Chef în Ținutul Contelui Dracula

14:00 *** Drumeție pe urmele Contelui Dracula – Coord. Prof. Ioan Bâca

Scenă

13:00 – 13:15 Deschiderea programului. Prezentatori Virginia Linul și Marian Gruștor
13:15 – 16:00 Ansambluri folclorice din județul Bistrița-Năsăud: Grupul vocal de muzică tradițională al Liceului de Muzică ,,Tudor Jarda” din Bistrița, Ansamblul Folcloric ,,Măgureanul” din Măgura Ilvei, Ansamblul Folcloric ,,Cununa Someșană” din Maieru, Formația de jocuri bărbătești din Dumitrița, Formația de călușari din Budacu de Sus, Ansamblul ,,Cununa grâului” din Ocnița, Formația de dansuri populare ,,Dor de pe câmpie” din Silivașu de Cîmpie, Ansamblul Folcloric ,,Plaiurile Bârgăului” din Prundu Bârgăului, Ansamblul Folcloric ,,Colibița-Tihuța” din Bistrița Bârgăului, Ansamblul Folcloric ,,Flori bârgăuane” din Josenii Bârgăului.

16.00: Ansamblul Profesionist Dor Românesc
Solişti: Mirela Petruş, Domnica Dologa, Ioachim Spân, Oana Matei, Anuţa Motofelea, Cristina Retegan, Nicu Cioancă
Dirijor: Urs Anghel
Coregraf: Adrian Paşcu

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5