( Video) Delia a doborât recordul la Festivalul Usturoiului ! Peste 15.000 de oameni au onorat invitaţia contelui Dracula. Azi, ziua folclorului

 
Un nume de top, Delia. Care a revenit în judeţul nostru adunând peste 15.000 de oameni la un loc la Festivalul Usturoiului, în Pasul Tihuța, Piatra Fântânele (Pășunea Rusu). 
"Peste 15.000 de oameni au cântat alături de Delia la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula! Eu zic că a meritat tot efortul pentru ca ediția din acest an să fie peste edițiile anterioare! M-am simțit tare bine să cânt alături de mii de oameni hit-urile Deliei! Mulțumesc partenerilor din organizarea evenimentului și în primul rând miilor de oameni care au dat strălucire acestei seri! Sunt tare mândru de județul nostru și de oamenii minunați care îl locuiesc" a spus după concert preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan. 
Ziua a cuprins exerciții ale legionarilor romani, reprezentații ale Legiunii a XIII-a Gemina, tir cu arcul, lupte de gladiatori, reconstituiri de bătălii, dansuri de inspirație dacică și romană, ateliere interactive în tabăra Gărzii Apulum - Lupii Apoulonului. Concursul de bărbăție l-a avut câştigător pe Ioan Cioancă "cel mai puternic bărbat din Ținutul Contelui Dracula! A vrăjit o contesă spunându-i adevărul (că e însurat), a bătut cuie rapid, a făcut în cel mai scurt timp un puzzle din baloti de paie și a rămas în picioare după probele intermediare, un pahar cu țuică administrat de organizatori după fiecare probă".
 Deschiderea programului la scenă a fost făcută cu ZUMBA – Axel and the Roses, Cheers All Stars, Trupa Take Five. A urmat o Paradă cu torțe – Lupii Apoulonului şi Petrecerea vrăjitoarelor cu DJ Wanda şi Mary Ann Sax (Dress code: mister şi seducţie, vrajitoare și vampiri). După recitalul susţinut de Delia s-a mers mai departe cu petrecerea târziu în noapte cu DJ Wanda şi Mary Ann Sax. 
Evenimentul este organizat de Asociația de Promovare a Turismului “Turist în Bistrița-Năsăud”, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură, Asociația de Promovare a Turismului “Turist în Bistrița-Năsăud”, A.D.I. “Turism în Bistrița-Năsăud”, în parteneriat cu Primăria Prundu Bârgăului, Primăria Tiha Bârgăului, Primăria Josenii Bârgăului, Primăria Poiana Ștampei, Primăria Livezile și Asociația “Produs în Bistrița-Năsăud”.

Duminică, 3 septembrie 2017

12:00 – 20:00 Tabăra festivalului:
Lupii Apoulonului: exerciții ale legionarilor romani, reprezentații ale Legiunii a XIII-a Gemina, tir cu arcul, lupte de gladiatori, reconstituiri de bătălii, dansuri de inspirație dacică și romană, ateliere interactive în tabăra trupei
Jocuri și ateliere de creatie Scenica pentru copii
Atelier confecționat cruciulițe
Demonstrații, activități sportive, aventură și surprize din partea Contelui
Târgul Produs în Bistrița-Năsăud (invitați – Asociații partenere din alte județe)


13:00 – 15:00 Concurs gastronomic Super Chef în Ținutul Contelui Dracula

14:00 *** Drumeție pe urmele Contelui Dracula – Coord. Prof. Ioan Bâca

Scenă

13:00 – 13:15 Deschiderea programului. Prezentatori Virginia Linul și Marian Gruștor
13:15 – 16:00 Ansambluri folclorice din județul Bistrița-Năsăud: Grupul vocal de muzică tradițională al Liceului de Muzică ,,Tudor Jarda” din Bistrița, Ansamblul Folcloric ,,Măgureanul” din Măgura Ilvei, Ansamblul Folcloric ,,Cununa Someșană” din Maieru, Formația de jocuri bărbătești din Dumitrița, Formația de călușari din Budacu de Sus, Ansamblul ,,Cununa grâului” din Ocnița, Formația de dansuri populare ,,Dor de pe câmpie” din Silivașu de Cîmpie, Ansamblul Folcloric ,,Plaiurile Bârgăului” din Prundu Bârgăului, Ansamblul Folcloric ,,Colibița-Tihuța” din Bistrița Bârgăului, Ansamblul Folcloric ,,Flori bârgăuane” din Josenii Bârgăului.

16.00: Ansamblul Profesionist Dor Românesc
Solişti: Mirela Petruş, Domnica Dologa, Ioachim Spân, Oana Matei, Anuţa Motofelea, Cristina Retegan, Nicu Cioancă
Dirijor: Urs Anghel
Coregraf: Adrian Paşcu

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5