Ministerul Sănătăţii va derula un program pentru depistarea precoce a cancerului

Ministerul Sănătăţii va derula, în perioada 2011-2012, noi programe naţionale, cele mai importante dintre acestea fiind cele pentru reducerea incidenţei cancerului şi pentru fertilizarea in vitro, potrivit reprezentanţilor ministerului.

În scopul reducerii incidenţei cancerului în România, va fi derulat Subprogramul de screening pentru depistarea precoce activă a unor forme de cancer (cancerul de col uterin, mamar, colorectal).

Acesta va fi demarat, din 2011, după modelul proiectului pilot realizat în cadrul Institutului Oncologic ,,I. C. Chiricuţă” din Cluj-Napoca. În premieră, Ministerul Sănătăţii va implementa Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer în cadrul căruia se vor asigura fondurile necesare realizării procedurilor de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile, mai spun reprezentanţii ministerului.

De asemenea, vor exista două programe noi, Subprogramul privind protejarea sănătăţii publice prin prevenirea îmbolnăvirilor asociate factorilor de risc alimentari şi de nutriţie şi Subprogramul de supraveghere a stării de sănătate a populaţiei, prin care Ministerul Sănătăţii îşi propune derularea unor campanii pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5