Ministrul Bogdan Ivan: Guvernarea PSD a generat în anul 2023 peste 55.000 de locuri de muncă pentru tineri, prin programe de sprijin guvernamental!

Guvernarea PSD a generat în anul 2023 peste 55.000 de locuri de muncă pentru tineri, prin programe de sprijin guvernamental, susține ministrul Bogdan Ivan. Partidul Social Democrat a implementat măsuri concrete pentru ca tinerii noștri să rămână în țară, să lucreze aici, alături de familie și prieteni.
România a înregistrat cifre record în ce privește locurile de muncă pentru tineret, ca urmare a măsurilor active de ocupare derulate de Ministerul Muncii, condus de PSD.

Mediul privat primește sprijin semnificativ pentru a crea job-uri pentru tineri: Guvernul asigură le banii pentru plata salariilor tinerilor pe care-i angajează, timp de un an de zile:
o 2250 de lei/lună pentru tinerii absolvenți de învățământ sau cei cu vârsta de până la 30 de ani;
o 2.250 lei/lună pe durata contractului de stagiu de 6 luni pentru absolvenții de învățământ superior;
o 2392 lei/lună, pentru minim un an și maximum trei ani pentru tinerii cu risc de marginalizare socială.

Suplimentar, tinerii care se angajează sunt sprijiniți cu:
o Prima de activare - 1.000 lei pentru angajare, minim 3 luni, pentru șomerii ne-indemnizați care își găsesc un loc de muncă;
o Prima de inserție - 1.794 de lei pentru absolvenții din evidențele ANOFM care își găsesc un loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire. Se acordă jumătate din primă la angajare, jumătate după 12 luni.

Comentarii

27/02/24 09:46
un cetatean

Vezi sfatosule ca sunteti intr-o Coalitie, deci guverrnati imreuna cu altii! Dar ce relevanta are adevarul pentru un pesedist?! Niciuna. Sunteti doar trambite ale Ciolacului, cum odinioara ati fost trambite ale lui Dragnea. Mari valori sunteti, nimic de zis. Voi ati construit si 8 Spitale Regionale nu-i asa, domnule pesedist?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5