Ministrul Ioan Deneş, prima întâlnire regională pe teme de silvicultură, la Bistriţa: Vom cuantifica probleme care se află la firul ierbii !

Evenimentul a avut loc sâmbătă dimineaţă în sala de şedinţe a consiliului municipal Bistriţa cu începere de la ora 9.00. Potrivit celor spuse de ministrul Apelor şi Pădurilor, a fost vorba de o primă întâlnire regională pe probleme de silvicultură, la care au fost prezenţi reprezentanţi ai ocoalelor silvice şi mediului de afaceri cu lemn din 12 judeţe, dar şi prefectul de Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan.
 

Prezent la Beclean unde a fost invitat să ia parte la sărbătorirea celor 50 de ani de când această localitate a fost declarată oraş, Ioan Deneş a spus următoarele: “La Bistriţa am avut o primă întâlnire dintr-o serie de întâlniri pe care le-am creionat la nivelul ministerului împreună cu consilierii. În aceste întâlniri regionale - pentru că la Bistriţa am avut invitaţi din 12 judeţe, regiunea Nord-Vest şi Centru a României, urmând ca săptămâna viitoare să ne întâlnim cu regiunea Nord-Est în Suceava, apoi la Piteşti din Râmnicu Vâlcea cu regiunile din zona de sud a României - am invitat oameni care au domeniul de activitate în cele cinci paliere de activitate din zona forestieră, respectiv proprietari de păduri, administratorii fondului forestier, şefi de ocoale, operatori economici din exploatare şi prelucrare, precum şi producători de mobilă”.

El a mai explicat că scopul acestor întâlniri este identificarea
principalele probleme din domeniul silvic, dar şi soluţiile aferente.

" Vom cuantifica probleme care se află la firul ierbii, problemele reale din sistem şi, mai mult de atât, după aceste întâlniri vom forma grupuri de lucru cu ei şi cu reprezentanţi ai Ministerului Apelor şi Pădurilor, în care, în aceste grupuri de lucru care se vor întâlni pe parcursul lunii martie, vor dezbate aceste probleme şi  vor propune şi soluţii", a spus Deneş.

Ioan Deneş a precizat că vor urma întâlniri şi cu reprezentanţii gărzilor forestiere, ai mediului academic şi ai ONG-urilor, după care problemele identificate vor fi prioritizate şi discutate cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a se lua măsurile necesare.

Ministrul Apelor şi Pădurilor nu precizat dacă vor exista noi modificări ale Codului Silvic, aşa cum au cerut unele organizaţii din domeniul forestier.

"Salut inițiativa Ministrului Apelor și Pădurilor, domnul Ioan Deneș, de a se consulta cu toți factorii implicați în ceea ce privește administrarea unui domeniu vital pentru societatea românească, silvicultura! În această dimineață a avut loc o dezbatere amplă la Bistrița, care a reunit peste 100 de reprezentanți ai proprietarilor de păduri, administratorilor de fond forestier, industriei lemnului și mobilei, ONG-urilor și ai Gărzii Forestiere, din regiunea de Nord-Vest și din centrul țării. Guvernul PSD-ALDE, care reprezintă interesele românilor și ale României, arată din nou că îi pasă de modul în care sunt gestionate domeniile strategice ale țării! Vreau să îi mulțumesc Domnului Ministru Ioan Deneș și echipei sale pentru că a ales Bistrița pentru această dezbatere deosebit de importantă! Așa cum îl cunosc pe Domnul Ministru, sunt convins că doleanțele și problemele semnalate de oameni nu vor rămână fără ecou" a spus preşedintele CJ, Radu Moldovan. 

 

Comentarii

19/02/18 11:16
Comentator

Hiiii...Ioiiii.... ! Ati "pus-o"... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5