La iniţiativa senatorului Ioan Simionca, Comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic se reunește la Bistrița. Întâlniri la Telciu, Prundu Bârgăului şi Barajul Colibiţa

La iniţiativa senatorului Ioan Simionca (ALDE), timp de două zile,  Comisia de ape, păduri, pescuit şi fond cinegetic a Senatului, al cărei secretar este, se va reuni în şedinţă de lucru la Bistriţa.

Astfel, joi, sala de şedinţe a Palatului Administrativ va găzdui reuniunea la care au fost invitaţi Ioan Deneş-ministrul Apelor şi Pădurilor, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud – Emil Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenţ, şefii direcţiilor silvice din judeţele Bistriţa-Năsăud, Mureş, Maramureş şi Suceava, ai Sistemelor de Gospodărire a Apelor, ai Gărzii Forestiere, ai Parcului Naţional Munţii Rodnei şi ai Parcului Naţional Călimani. De asemenea, la şedinţa Comisiei de ape, păduri, pescuit şi fond cinegetic a Senatului, sunt invitaţi primari ai unităţilor administrativ-teritoriale care deţin suprafeţe de pădure, de pe Valea Ilvelor, Valea Bârgăului, Valea Şieului, Valea Ţibleşului, Valea Someşului Superior etc.

Vrem să dăm posibilitatea tuturor factorilor implicaţi să-şi prezinte problemele cu care se confruntă în domeniul apelor, al pădurilor şi al fondului cinegetic, de aceea Comisia se deplasează în teritoriu. Cred că în urma dezbaterilor, vor putea fi iniţiate propuneri legislative care să sprijine activitatea din domeniu”, ne-a declarat senatorul Ioan Simionca.

Parlamentarul bistriţean a menţionat că joi după-amiaza este programată şi o întâlnire la Primăria Telciu, comuna cu una dintre cele mai mari suprafeţe de păduri din România. De asemenea, vineri, membrii Comisiei de ape, păduri, pescuit şi fond cinegetic se vor deplasa la Primăria Prundu Bârgăului, dar şi la Colibiţa, acolo unde se va implementa un proiect amplu, finanţat prin fonduri europene, de mărirea a gradului de siguranţă a Acumulării Colibiţa.

„Aceste întâlniri din teritoriu sunt foarte bune, oamenii având posibilitatea să-şi expună direct problemele în faţa Comisiei, astfel că foarte multe lucruri s-au şi rezolvat în etapa imediat următoare”, a concluzionat senatorul Ioan Simionca.

 

 

Comentarii

19/02/19 14:08
Vizitator

Cum, fără doamna deputat Doina Pană. Uăi, uăi!

19/02/19 21:49
Dora

Proiectul cu Colibita este ilegal, pentru ca include distrugerea raului Bistrita. Si pe deasupra nu are cum sa fie finantat din fonduri europene, pentru ca distruge un sit Natura 2000, deci nu este eligibil.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5