Senatorul Ioan Simionca: Comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic se reunește la Bistrița. Întâlniri la Telciu, comuna cu cea mai mare proprietate de pădure

Senatorul Ioan Simionca (ALDE) a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că principala sa activitate în acest început de sesiune parlamentară se axează pe întâlnirea din 20-23 februarie de la Bistriţa, unde va avea loc şedinţa de lucru a Comisiei de ape, păduri şi fond cinegetic. Întâlnirea vine ca urmare a parlamentarului bistrițean, care este secretar al acestei comisii.

„Comisia a avut ca punct principal, şi anul trecut, ieşirea în teritoriu pentru a aprofunda mai bine problemele din acest domeniu de activitate. Prima activitate s-a desfăşurat la Buşteni, anul trecut, şi a fost un succes al Comisiei. Acolo ne-am întâlnit cu reprezentanţii apelor şi pădurilor din această zonă, cu factorii decidenţi de la nivel de minister, Parlament. În acest sens, ne-am dorit ca una din şedinţele de lucru a acestei Comisii să se desfăşoare la Bistriţa, cu deplasare şi în teritoriu. Am propus o deplasare în comuna Telciu, ştiind că este una din comunele cu cele mai mari suprafeţe de pădure din România. Comuna Telciu se confruntă cu multe probleme, iar în acest sens cred că putem veni cu rezolvarea unor probleme legislative”, a explicat senatorul Simionca.

Potrivit acestuia, pentru această şedinţă de lucri, vor fi invitaţi şefii direcţiilor silvice din judeţele limitrofe, ai Sitemelor de Gospodărire a Apelor, dar şi Gărzii Forestiere. „Deja avem discuţii înaintate cu aceşti factori decidenţi, care ne-au confirmat că vor veni cu drag la această întâlnire, care va avea loc în 21 februarie, la Consiliul Judeţean, cu participarea domnului preşedinte, a domnului prefect, a domnului ministru al Apelor şi Pădurilor - Ioan Deneş, a factorilor locali şi reprezentanţii acestei direcţii. Mai dorim să invităm şi primari din zonele împădurite, în special. Şi reprezentanţii Parcurilor Naţionale vor fi prezenţi.Va fi prezentă şi directoarea Agenţiei Naţionale pentru Mediu, care cu siguranţă va avea multe lucruri de comunicat şi de a afla cu ce probleme se confruntă oamenii din această zonă. Cred că aceste întâlniri vor fi benefice pentru bistriţeni, dar şi pentru ceilalţi care au suprafeţe însemnate de ape şi păduri”, a precizat senatorul Ioan Simionca.

Parlamentarul bistriţean a menţionat că aceste întâlniri din teritoriu sunt foarte bune, „oamenii având posibilitatea să-şi exprime şi să-şi expună direct problemele în faţa Comisiei, astfel că foarte multe lucruri s-au şi rezolvat în etapa imediat următoare”.

„Sunt sigur că la fel va fi şi la Bistriţa. Ne-am propus ca membrii Comisiei să intre în contact şi cu oameni din primăriile bistriţene, le-am făcut un program pe care o să-l aflaţi în perioada imediat următoare”, a concluzionat Ioan Simionca.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5