Mircea Daroşi a lansat la Timişoara cartea „Uţu Strugari, un actor grăbit”

Zilele trecute, scriitorul Mircea Daroşi şi-a lansat la Timişoara cartea „Uţu Strugari, un actor grăbit”, apărută recent la Editura „Mesagerul” Bistriţa, dedicată actorului cu acelaşi nume, ai cărui părinţi îşi au originea în comuna Parva din judeţul nostru.

Lansarea a coincis cu ziua de 20 martie, când s-au împlinit 5 ani de la trecerea lui în eternitate. Activitatea s-a desfăşurat la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, în sala de studio care poartă numele actorului. În prezenta unui numeros public spectator, alcătuit din foştii lui colegi de scenă, prieteni şi cunoscuţi, membri ai familiei, reprezentanţii conducerii teatrului timişean au vorbit în mod elogios despre cartea care evoca personalitatea marcantă a lui Uţu Strugari, stins din viata la numai 29 de ani. În perioada scurtă cât a lucrat pe această scenă, doar patru ani şi jumatate, el a jucat în 15 piese de teatru, fiindu-i distribuite în mare parte roluri principale prin care şi-a valorificat potenţialul şi talentul artistic, cucerind inimile spectatorilor.

În cea de-a doua zi, 21 martie, aceeaşi carte a fost lansată în comuna Sandra, localitatea în care s-a născut şi a copilărit Uţu Strugari. Organizată într-un mod ireproşabil de către primarul comunei, Luchian Savu, acţiunea s-a bucurat de succes, atât prin participare, cât şi prin aprecierile vorbitorilor care au evidenţiat stilul atractiv şi evocator al scrierii lui Mircea Daroşi. Reţeaua de socializare, presa scrisă şi vorbită din oraşul de pe Bega a semnalat acţiunea ca fiind un pios omagiu adus celui mai iubit actor al Teatrului Naţional din Timişoara.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5