Încep demisiile din Parlamentul României

Mircea Diaconu, Adriana Săftoiu, Varujan Vosganian i se alătură lui Ludovic Orban

Deputaţii Partidului Naţional Liberal, Adriana Săftoiu şi Mircea Diaconu, au anunţat, luni, că şi-au scris demisia din Parlamentul României.

La fel ca alt deputat liberal, Ludovic Orban, care şi-a anunţat anterior demisia cei doi protestează astfel faţă derapajele grave de la democraţie ale puterii scelerate reprezentate de acest Băsescu T. şi de remorca sa politică, PD.

Deputaţii Lucia Varga, Ciprian Dobre, Alina Gorghiu au decis şi ei să îşi scrie demisia din Legislativul României.

Şi senatorul Varujan Vosganian şi-a scris demisia.

Pe lista demisionarilor este şi deputatul Horia Cristian.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a confirmat că liberalii îşi dau demisia în semn de protest din Parlamentul României:

"Din ceea ce am discutat în această seară se poate degaja un consens în legătură cu dorinţa parlamentarilor liberali de ne retrage din parlament şi a nu reveni decât atunci când vom reveni prin votul românilor chemaţi la urne".

Antonescu a explicat că decizia la nivelul partidului a fost una informală, având în vedere că PNL face parte dintr-o coaliţie politică.

Liderul liberalilor a punctat:

"Vom discuta cu partenerii noştri din PSD, din PC, şi vom încerca a găsim o soluţie comună. Noi ne-am dori să fie aceasta".

Crin Antonescu a precizat că vor avea loc discuţii în perioada următoare cu reprezentanţii societăţii civile care sunt implicaţi în găsirea soluţii şi se va încerca şi consultarea opiniei publice.

Preşedintele liberalilor români a atras atenţia că actualul Parlament al României este ilegal, dar este de multă vreme profund ilegitim, iar decizia demisiei priveşte separarea definitivă a apelor în politica românească în faţa opiniei publice româneşti.

Sursa: cotidianul.ro

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5