Mitropolitul Andrei, la botezul micuţului venit în familia preotului din Șieu-Sfântu. Sfinţirea Casei Parohiale. Părintele Adrian Datu, ridicat la rangul de sachelar

În Duminica Ortodoxiei, IPS Andrei a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din localitatea Șieu-Sfântu, din Protopopiatul Beclean, fiind primit de un sobor de preoţi în frunte cu protopopul Doru Zimveliu.
În cuvântul de învătătură rostit cu aceasta ocazie, Părintele Mitropolit a vorbit despre sărbătoarea onomastică a bisericii, despre cinstirea icoanelor și despre încercările prin care a trecut biserica, biruind de fiecare data. Cuvântul de învățătură l-a intitulat: Mirajul ortodoxiei. Apoi a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
Pentru activitatea desfășurată, Pr. paroh Adrian Datu a fost ridicat la rangul de sachelar, cu dreptul de-a purta brâu albastru, iar membrii Consiliului Parohial și sătenii, care l-au sprijinit în renovarea casei parohiale, au primit Diplome de aleasă cinstire. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a dăruit celor prezenți iconițe și cărți de rugăciuni.
„Mă bucur că în această zi binecuvântată Înaltpreasfinţia Sa a fost alături de noi cu o onorată asistenţă a conducerii acestui judeţ. A fost o biserică plină arătând că este vie şi lucrează, că biserica este zidită continuu în sufletele credincioşilor, cu puterea şi harul lui Dumnezeu”, a declarat părintele Adrian Datu.
După Sfânta Liturghie, emoţiile au cuprins familia părintelui Adrian Datu prin săvârşirea Tainei Sfântului Botez de către Mitropolitul Andrei, a fiului părintelui. La încreştinarea lui David Grigore au fost prezente atât neamurile de pe Valea Bârgăului, de unde este doamna preoteasă, cât şi cele din zona Clujului, de unde vine părintele. După slujba botezului, părintele Mitropolit a vorbit despre importanţa ducerii mai departe a neamului românesc şi a credinţei ortodoxe prin fiii noştri care trebuie crescuţi cu dragoste faţă de cele sfinte.
Urăm celui care a venit pe lume într-o familie binecuvântată de preot, David Grigore, să crească mare, într-o lume ferită de rele, iar bunul Dumnezeu să-i dea pe drumul lui doar lumină şi fericire.
După Sfânta Liturghie şi Botez, credincioşii, împreună cu preoţii, s-au îndreptat spre casa parohială, inaugurată cu acest prilej, şi binecuvântată de părintele Mitropolit. Apoi, cu toţii, s-au îndreptat spre Căminul Cultural, unde a avut loc agapa frăţească care a marcat bucuria unor evenimente deosebite în Parohia Şieu Sfântu.
La eveniment au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean – Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenţ, vicepreşedintele CJ – Vasile Puica.

Foto Credit: Darius Echim, facebook, Radio Renasterea

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5