Mitropolitul Andrei, la resfinţirea bisericii din Poienile Zagrei. Parohul Ovidiu-Teodor Oltean, hirotesit iconom stavrofor, primarul Nicolae Buşcoi - Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Poienile Zagrei. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a săvârșit slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” și a sfințit pictura lăcașului de cult. În ultimii opt ani, biserica a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și a fost împodobită cu pictură.
În continuare, pe un podium special amenajat în proximitatea bisericii, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, în prezența oficialităților locale, județene și centrale, precum și a numeroși credincioși, mulți îmbrăcați în straie populare specifice zonei.
După citirea Sfintei Evanghelii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Răbdare ”, pornind de la exemplul de credință și răbdare al slăbănogului de la Vitezda, care a așteptat vreme de 38 de ani să se tămăduiască.
La finalul slujbei, preotul paroh Ovidiu-Teodor Oltean a mulțumit Părintelui Mitropolit Andrei, oficialităților și tuturor celor implicați în renovarea bisericii. În semn de prețuire, ierarhului i-a oferit un dicher și tricher și o traistă tradițională.
Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei l-a hirotesit iconom stavrofor, cu dreptul de a purta crucea pectorală, pe parohul Ovidiu-Teodor Oltean, primarului comunei Zagra, Nicolae Eugen Buşcoi, i-a oferit Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, iar prim-epitropului parohiei, Simion Pop, i-a acordat Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”. Totodată, membrii Consiliului și Comitetului parohial au primit diplome de aleasă cinstire, precum și alți binefăcători. De asemenea, ierarhul le-a oferit cărți duhovnicești tuturor copiilor prezenți.
Alături de frumoasa comunitate, au fost deputatul Bogdan Ivan, preşedintele Consiliului Judeţean- Emil Radu Moldovan, ing. Mihai Mureşan - şef Ocol Silvic Simeş-Ţibleş.
Mai multe detalii aici https://bit.ly/3MgwdyY
Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5