Mitropolitul Andrei şi înalţi prelaţi din Grecia, întâmpinaţi de mulțime de credincioși și de un sobor de peste 50 de preoți, la Mănăstirea Strâmba

sursa Radio Renasterea

Biserica Ortodoxă a făcut pe 12 decembrie 2014, pomenirea Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei. Mănăstirea din localitatea bistrițeană Strâmba, aflată sub ocrotirea Sfântului Spiridon, și-a serbat în această zi hramul. Aleasa zi de sărbătoare a fost marcată prin oficierea Sfintei Liturghii Arhierești, de Înaltpreasfintitul Părinte Andrei. Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a fost întâmpinat de mulțime de credincioși și de un sobor de peste 50 de preoți, alături de care a săvârșit Sfânta Liturghie. Au participat la sărbătoarea hramului din acest an și Arhimandriții Sosipatru și Grigorie din Mitropolia Veriei a Greciei. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de grupul „Maria”, iar în cadrul slujbei, Părintele Mitropolit a oficiat două hirotonii, întru diacon și întru ieromonah. Ierarhul le-a adresat celor prezenți și un cuvânt duhovnicesc, în care a vorbit despre smerenia Sfântului Ierarh Spiridon. La finalul slujbei, duhovnicul Mănăstirii „Sfântul Ierarh Spiridon” de la Strâmba, Paisie Pașcu le-a mulțumit tuturor celor ce au participat la sărbătoarea hramului de anul acesta.

Primul hram al Mănăstirii „Sfântul Ierarh Spiridon” a fost sărbătorit în anul 1999, când au demarat și lucrările de construcție ale așezământului monahal. Mănăstirea de maici, din localitatea bistrițeană Strâmba, mai are și cel de-al doilea hram, „Duminica Tuturor Sfinților”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5