Mocodia Solarii Legume Mocod a lui Mircea Cotuți, una dintre cele mai performante ferme legumicole din Bistrița-Năsăud
Fermierul Mircea Cotuți, ce deține Mocodia - Solarii Legume Mocod, în comuna Nimigea, a primit vizita ministrului Agriculturii, Florin Barbu, a președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud - Emil Radu Moldovan, a deputatului Adrian Chesnoiu - președintele Comisiei de agricultură, a prefectului Teofil Cioarbă, a directorilor Sorin Roșu-Mareș (OJFIR BN) și a lui Ioan Cătălin Păun (DAJ BN). Alegerea nu a fost una întâmplătoare, pentru că Mircea Cotuți are una dintre cele mai performante ferme legumicole din judeţ.
Fermierul și-a început activitatea de legumicultor în urmă cu aproximativ 15 ani, împreună cu familia, iar în prezent deține solarii cu o suprafață totală de 2 ha, cultivate cu roșii 50 ari, ardei Kapia 50 ari, gogoșari 50 ari, alte legume 50 ari.
În câmp, mai lucrează 4 ha cultivate cu varză, vinete, ceapă, morcov, păstârnac, pătrunjel și țelină.
Producția este valorificată în piețele agroalimentare din județul Bistrița – Năsăud, dar și în cele trei magazine pe care fermierul le deține în municipiul Bistrița, orașul Sângeorz- Băi și localitatea Mocod.
De asemenea, procesează o mare parte din legume și fructe, obținând conserve, bulion, pastă de tomate, zacuscă, sucuri etc.
Citiţi şi:
- Felicitări! Legumicultorii Alexandru Sălăgean şi Mircea Cotuţi, din Mocod, în topul celor mai performanţi fermieri din Bistrița-Năsăud!
- Mircea Cotuţi – fermierul care aprovizionează 72 de magazine cu legume proaspete
- Roşiile roz-aurii ale Florentinei din Mocod
- Verdețurile de Mocod, marca Sălăgean, ecologice, la mare căutare
- Povestea legumelor din Bistriţa. Silvia Sălăgean din Mocod, Dorina Vlaşin din Chintelnic, Baby Sângeorzan din Şintereag, Mihaela Hoha din Măluţ vă aşteaptă în piaţă cu cele mai frumoase răsaduri
Comentarii
Ferma Mircea Cotuți - un exemplu de succes în agricultură. Cu o experiență de 15 ani în legumicultură, fermierul impresionează cu cele mai performante solarii legumicole din județul Bistrița-Năsăud. Suprafețele extinse și diversitatea culturilor demonstrează dedicarea și pasiunea pentru acest domeniu. Cu produsele sale proaspete și procesate, fermierul Cotuți reușește să satisfacă cerințele piețelor agroalimentare locale și să ofere calitate consumatorilor din Bistrița, Sângeorz-Băi și Mocod. Un exemplu demn de urmat în lumea agriculturii, care ne inspiră să apreciem mâncarea sănătoasă și să sprijinim producătorii locali.
Adaugă comentariu nou