Modernizarea tronsonului peste Pasul Rotunda, în proiectare! Președintele Moldovan: Nu mă voi opri până când nu-l vedem făcut

 

 Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunțat că proiectele de modernizare de pe drumurile naționale carte tranzitează județul nostru - DN 17 C, DN 17 D - avansează. 

"Rodna – Cârlibaba (n.n. - DN 17 D), în proiectare, cred că la avize. Am trecut de comitetul tehnic de la CNAIR cu Bistriţa-Dumitra (DN 17 C). Am vorbit cu domnul ministru Grindeanu, l-am rugat şi ne-a asigurat că va prinde banii necesari la buget pentru a putea scoate la licitaţie Bistriţa – Dumitra, proiectare cu execuţie. Eu sper să fie finalizat până la sfârşitul acestui an şi studiul de fezabilitate pentru Rodna – Cârlibaba, de fapt Valea Mare - Cârlibaba, pentru că până la Valea Mare e gata. Am fost săptămâna trecută şi e gata. Acolo sunt lucrări foarte costisitoare, pentru că avem un drum de căruţe care trebuie extins, proprietate, drumuri forestiere, drum în consolă. Vor fi zone în care trebuie pus drumul în consolă. Sunt lucrări foarte mari. Studiul de prefezabilitate arată sume foarte mari. Sunt în jur de 14-16 km,  e drum naţional, dar avem promisiunea că vom fi sprijiniţi. E unul din puţinele drumuri naţionale din România fără asfalt. E un drum naţional care nu ţine de Consiliul Judeţean, dar e necesar pentru locuitorii judeţului nostru. Am primit mai multe solicitări de la primarii de pe Valea Someşului, de la oameni din zonă, am făcut demersurile necesare dar vă asigur că nu mă voi opri până când nu-l vedem făcut", a declarat președintele Radu Moldovan.

 
În această perioadă, s-au derulat lucrările de ranforsare sistem rutier pe DN 17D, fiind așternut inclusiv stratul de uzură pe sectorul cuprins între localitățile Șanț și Rodna.
 
 
 
 
 
Toate reacţiile:

 

25

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5