Modernizarea spitalului, asfaltarea străzilor, reabilitarea blocurilor,a şcolilor, Centrul de Cultură Urbană şi Piaţa agroalimentară din Năsăud, în proiectare!

Primăria Năsăud are în lucru documentaţii tehnice pentru proiecte majore, în vederea obţinerii de finanţări europene sau guvernamentale.

Astfel, studiul de fezabilitate pentru modernizarea a 17 străzi din Năsăud va fi predat în 2-3 săptămâni, acestea făcând obiectul cererii de finanţare depuse prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Tot din fonduri guvernamentale, prin Compania Naţională de Investiţii, ar urma să fie reabilitată şi modernizată baza sportivă Progresul, astfel că a fost demarată procedura pentru actualizarea documentaţiei.

Se întocmesc studiile de fezabilitate pentru eficientizarea energetică a nu mai puţin de 48 de blocuri, împărţite pe două loturi. De  altfel, pentru o primă serie de 24 de blocuri a fost făcută cererea de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dar documentaţiile au în vedere şi Programul Operaţional Regional viitor. De asemenea, în vizor este şi Liceul Economic, primarul Dorin Vlaşin menţionând că ar opta ca sursă de finanţare tot pentru Programul Operaţional Regional, pentru a putea include şi dotările necesare procesului educaţional.

         De asemenea, un studiu de fezabilitate va fi dat în lucru, după încheierea procedurii de achiziţie publică pentru reabilitarea, modernizarea Liceului Silvic Transilvania, în timp ce la Colegiul Naţional „George Coşbuc” se întocmeşte deja  partea de documentaţie tehnică.

         În proiectare este şi proiectul amplu de reabilitare, modernizare, dotare a Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon” din Năsăud, pentru care se doreşte accesarea  a aproximativ 20 milioane de euro. 

         „Un proiect foarte frumos avem în vedere şi pentru Piaţa Agroalimentară din Năsăud. Avem deja o serie de idei îndrăzneţe, care să dea o nouă faţă acestei pieţe, atât de cunoscute, dar şi să eficientizeze activitatea de comerţ, la standarde europene, fie că  ne referim la producători agricoli, comercianţi sau numeroşii cumpărători”, ne-a explicat edilul oraşului, Dorin Vlaşin.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5